۱۰ شرکت بزرگی که کار خود را از یک پارکینگ آغاز کردند


آیا سرمایه‌گذار جوانی هستید که قصد آغاز فعالیت تجاری جدیدی دارد؟ نگران این مسئله هستید که چرا با گذشت سال‌ها، تجارت کوچک شما آن‌گونه که انتظارش را داشتید با موفقیت همراه نبوده است؟ اگر قصد خاتمه دادن به کارتان را دارید، اندکی صبر کنید و از رویاهایتان به سادگی دست نکشید. بدون شک بسیاری از شرکت‌های بزرگ تجاری، کارشان را از همین نقطه‌ای شروع کرده‌اند که هم‌اکنون شما ایستاده‌اید.

بسیاری از غول‌های تجاری امروز، از یک ایده اولیه آن هم در یک پارکینگ کوچک شروع به کار کرده‌اند.‌در این جا، ما شما را با ده شرکت معروف که کارشان را از یک پارکینگ آغاز کرده‌اند آشنا می‌کنیم باشد که الهام بخش شما در موفقیت‌های پیش روی‌تان باشند. پس با ما در این سیر و سفر همراه شوید.

بله این مسئله حقیقت دارد. شرکت‌هایی همچون گوگل، مایکروسافت، اپل، دل و بسیاری دیگر همین‌گونه شکل گرفته و شروع به فعالیت کردند. این افراد خلاق و بلندپرواز کار خود را با همان اندک سرمایه‌ای که در اختیار داشتند شروع کردند و اکنون تبدیل به سرمایه‌داران قدرتمندی شده‌اند. کسانی که اینک مالکین صنایع و خرده‌فروشی‌های رو به رشد در بازارهای جهانی به حساب آمده و داستان تلاش‌های آن‌ها در جهت کسب موفقیت، الهام بخش بسیاری از مردم گشته است.

گوگل

در سپتامبر سال ۱۹۹۸ لری پیج و سرگئی برین که سازندگان گوگل و فارغ‌التحصیلان دانشگاه استنفورد بودند کار خود را در یک اتاق کوچک متصل به پارکینگی که متعلق به سوزان ووژیسکی بود آغاز کردند. این خانم پارکینگ را به قیمت ۱۷۰۰ دلار و برای پنج ماه به این دو نفر اجاره داد. آن‌ها بیشتر وقت خود را در این اتاق کار عجیب گذرانده و روی طرحی کار می‌کردند که ما اکنون آن را با نام گوگل می‌شناسیم. اکنون همه این افراد از جمله سوزان ووژیسکی مسئولیت هدایت بزرگ‌ترین و پرترافیک‌ترین شبکه اینترنت جهانی را برعهده دارند. سال بعداز این موفقیت آن‌ها به جایی که با نام گوگل‌پلکس شناخته می‌شود نقل مکان کردند و در سالگرد ۸ سالگی شرکت، پیج و برین خانه و پارکینگ متصل به آن‌ را به عنوان بخشی از میراث کاریشان خریداری کردند.

اپل

در سال ۱۹۷۶ استیو جابز، استیو وزنیاک و رونالد وین یکی از اولین نمونه‌های کامپیوتر شخصی را در یک گاراژ کوچک در کالیفرنیا ابداع کردند. دستگاه Apple I به قیمت ۵۰۰ دلار برای ۵۰ دستگاه در سال ۱۹۷۷ به فروش رسید و این روند با نسخه بعدی این دستگاه یعنی Apple II ادامه پیدا کرد. اما وقتی در سال ۱۹۸۴ خط مکینتاش را راه اندازی کردند سرمایه شرکت جهشی ناگهانی پیدا کرده و میلیون‌ها دلار ارزش یافت. اگر از جنبه اغراق‌گونه ماجرا صرف‌نظر کنیم اکنون شرکت اپل به یکی از بزرگ‌ترین برندهای معتبر تکنولوژیکی و نیز یکی از بدعت‌گذاران عرصه فناوری‌های نوین در بازارهای جهانی تبدیل شده است.

 

آمازون

در سال ۱۹۹۴ جف بزوس با الهام از کار سرمایه گزاران HP یک کتاب‌فروشی آنلاین را در پارکینگ منزلش در واشینگتن پایه گذاری کرده و آن را آمازون نامید. کل سرمایه‌ای که در ابتدا در اختیار داشت مبلغ ۴۰ هزار دلار بود که برای سفارش، خرید و ارسال کتاب‌ها به ۴۸ کشور جهان مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۹۹۵ اولین کتاب به فروش رفت و اکنون شرکت او به یکی از بزرگ‌ترین خرده‌فروشان آنلاین تبدیل شده است که تقریبا همه چیز برای عرضه دارد. از کتاب گرفته تا سی‌دی و انواع گجت‌ها. این شرکت بیشترین فروش را در بین شرکت‌های اینترنتی به خود اختصاص داده و سالانه میلیاردها دلار سودآوری دارد.

دیزنی

در سال ۱۹۲۳ برادران دیزنی یعنی والت و روی به منزل عموی خود نقل مکان کردند و در پارکینگ کوچک این خانه اولین استودیوی دیزنی را تأسیس کردند. این پارکینگ همان جایی است که اولین فیلم آن‌ها با نام  «کمدی‌های آلیس» تولید شد که بعدها منبع ساخت انیمیشن دیگر همین شرکت با عنوان آلیس در سرزمین عجایب شد. قبل از آن‌که اولین فیلم تهیه شده توسط کمپانی والت دیزنی توجه تهیه کنندگان را به خود جلب کند، آثار او توسط بسیاری رد شده بود. امروزه شرکت والت دیزنی به یکی از امپراتوری‌های عرصه ساخت انیمیشن برای همه اقشار جامعه تبدیل شده است و از کودکان گرفته تا بزرگسالانی که قلبی کودکانه دارند از دیدن این فیلم‌ها لذت می‌برند.

هیولت- پاکارد (HP)

در ۱۹۳۹ بیل هیولت و دیو پاکارد نخستین مرکز تکنولوژیکی خود را با سرمایه ۵۳۸ دلاری در منطقه‌ای پایه گذاری کردند که بعدها نام سیلیکون ولی را به خود گرفت. محصولات ارائه شده از سوی شرکت HP طیف گسترده‌ای را به خود اختصاص داده بود از محصولات کشاورزی گرفته تا محصولات تکنولوژیکی، اما خیلی زود آن‌ها تمرکز خود را بر بازارهای فناوری معطوف کردند. یکی از اولین محصولات آن‌ها یک نوسان سنج صوتی بود که توسط شرکت والت دیزنی خریداری شد و از آن برای بهبود سیستم صداگذاری فیلم‌ کارتونی این شرکت یعنی «فانتزیا» استفاده شد. امروزه شرکت HP یکی از بزرگ ترین شرکت های سرمایه گذار در زمینه تجارت الکترونی و فناوری اطلاعات محسوب شده و بهترین کامپیوترهای خانگی را به بازار جهانی عرضه می کند.

مَتل

در ۱۹۴۵ و اندکی پس از جنگ جهانی دوم، روت هندلر و همسرش الیوت اولین شغل خود را در زمینه فروش قاب عکس در پارکینگ منزل‌شان آغاز کردند. آن‌ها خیلی زود شروع به ساخت فی‌البداهه آثاری از خرده چوب‌های باقی مانده از قاب عکس‌ها کردند. از جمله این‌ها خانه‌های عروسکی که ساخته و به فروش میرساندند. سپس این دو به طور مشخص روی ساخت عروسک و اسباب بازی تمرکز کردند. در سال ۱۹۵۵ در یک آگهی تبلیغاتی در شو تلویزیونی کلوپ میکی‌موس، محصولات و اسباب بازی‌های دست ساز خود را به مشتریان معرفی کردند. امروزه آن‌ها یکی از بزرگترین خطوط تولید اسباب بازی در جهان را دارا می‌باشند. از جمله محصولات شرکت متل می‌توان به عروسک باربی که عروسک مورد علاقه دختر بچه‌های آمریکایی است اشاره نمود. همچنین بازی تخته‌ معروفی همچون اسکرابل ازدیگر محصولات این شرکت است.

مایکروسافت

در ۱۹۷۵ پل آلن و بیل گیتس، بخت خود را برای ساخت شرکت مایکروسافت در یک پارکینگ کوچک با امکانات اولیه مورد نیازشان آزمودند. برخلاف شرکت اپل، مایکروسافت در پیوستگی با IBM روی سیستم‌های نرم افزاری تمرکز کرد. پس از مدتی مجوز اولین سیستم عامل خود را با قیمتی در حدود ۸۰ هزار دلار دریافت کردند. سال‌ها بعد آن‌ها مجموعه‌ای از نرم‌افزارها را که با نام سیستم‌عامل ویندوز شناخته می‌شود به بازار معرفی کردند. امروزه این شرکت یکی از غول‌های بزرگ تجارت تکنولوژیکی به حساب آمده و در زمینه ارائه نرم افزارهای چند رسانه‌ای به شهرت ویژه‌ای دست یافته است.

شرکت شمع یانکی

در ۱۹۶۹ مایکل کیتریچ در سن ۱۶ سالگی اولین قدم کاری خود را برداشت. او با ساخت شمع‌های معطر از مداد شمعی‌های ذوب شده در پارکینگ خانه‌شان به این مهم نائل شد. این شمع‌ها که به مناسبت تولد مادرش ساخته شده بودند خیلی زود توجه همسایگان را جلب نمودند و به فروش رفتند. این‌گونه مایکل توانست دو همکلاسی دبیرستانی‌اش را تشویق کند که به گروه او بپیوندند. شرکت او به طور مؤثری به توسعه ادامه داد و برای گسترش بیشتر آن، مایکل به ماساچوست نقل مکان کرد. اگرچه او تشکیلات تجاری اش را در سال ۱۹۹۹ به فروش رساند ولی این تشکیلات که شرکت شمع یانکی نام دارد هم‌اکنون یکی از بزرگ‌ترین صنایع تولیدکننده شمع‌های معطر درجهان به حساب آمده و همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد.

مگ‌لایت

در سال ۱۹۵۰ آنتونی مگلیکا با ۱۷۵ دلار سرمایه و انگلیسی‌ای دست و پا شکسته پا به لس‌آنجلس گذاشت و پس از آن‌که مدتی به شغل‌های روزانه مشغول بود روی دستگاه خراطی‌اش به کار پرداخت. او در ۱۹۷۴ صنایع مگ را تأسیس کرد. شرکتی که وظیفه ارسال مواد اولیه به کارخانجات بزرگ را بر عهده داشت. یکی از این کارخانه‌ها در کار تولید چراغ قوه بود. پس از مدتی مگلیکا تصمیم گرفت با مشتری سابقش به رقابت برخیزد و چراغ قوه‌هایی با دوام بیشتر تولید کند. و این آغاز موفقیت آنتونی بود. اولین محصولات این شرکت با نام مگ لایت در ۱۹۷۶ به فروش رسید. اکنون این شرکت به نامی پرآوازه در عرصه ساخت چراغ قوه‌های خانگی تبدیل شده است.

دل

در سال ۱۹۸۴ مایکل دل یک شرکت محدود کامپیوتری تأسیس کرد که کامپیوترهای خانگی سفارشی تولید می‌کرد. یک سال بعد او دانشگاه را ترک کرد و به دنبال جاه طلبی‌های شغلی‌اش رفت. برای دست یابی به این مهم و کسب موفقیت یک دفتر در شمال آستن در تگزاس تأسیس کرد. در ابتدا را ه مشکلی پیش رویش قرار داشت اما امروزه شرکت دل یکی از شرکت‌های تکنولوژیکی رو به رشد به شمار می‌آید. نام این شرکت در لیست مجله فرچون در رتبه سی و سوم قید شده است.

موفقیت در هر جا و مکانی به سراغ انسان می‌آید. تنها کافی است آنرا باور داشته باشید و دست از تلاش برای دستیابی به آرزوهای‌تان نکشید. موفق باشید.

زومیت

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

آموزش گام به گام اکسل برای جویندگان کار(۱۳) ◄

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *