هر طرف می رویم می رسیم به جدیدترین تکنولوژی ها؛ آی پد، تبلت و عجیب ترین گوشی هایی که حتی به فکر ژول ورن هم نمی رسید! خیلی هم راحت از این تکنولوژی ها استفاده می کنیم. بهتر است بگوییم چاره دیگری نداریم. حذف کردن هر کدامشان شاید عواقبی داشته باشد که به هیچ وجه قابل قبول نباشند. تا قبل از این درباره خطرات موبایل ها هشدارهایی داده شده بود اما آیا آی پدها و تبلت ها، که شاید به نوعی گوشی های بزرگتری هستند این خطرات را چند برابر نمی کنند؟
همه چیز از میدان های امواج الکترومغناطیسی شروع می شود؛ امواجی که به خصوص چند سال پیش صحبت از سرطان زایی شان بالا گرفت اما هیچ وقت نتایج قطعی آزمایش ها به دست نیامد. شاید هم به دست آمد و هیچ وقت اعلام نشد. نکته مهم در رابطه با این امواج این است: گوشی های همراه تبلت ها، دکل های BTS و انواع پارازیت ها ما را احاطه کرده اند.هیچ راه فراری هم نیست چون این امواج تقریبا همه جا وجود دارند. از خانه و اداره گرفته تا کوله پشتی بچه های مدرسه ای، چه باید کرد واقعا؟!
وایرلس ها خطرناکند؟
امواج الکترومغناطیسی نوعی از امواج رادیویی هستند که ما را احاطه کرده اند. با اینکه هنوز هیچ چیزی به صورت صددرصد اعلام نشده اما نتایج اولیه تحقیقات نشان می دهد که به خصوص امواج وایرلس (بی سیم) می توانند خطرناک باشند. یکی از این تحقیقات اولیه که نتایجش در مجله نورواندولوژی (عصب – تومورشناسی) منتشر شد تاثیر این امواج را بر مغز حیوانات بررسی کرد. نتایج نشان داد در معرض وایرلس بودن می تواند به DNA مغز آسیب برساند. تحقیقات دیگری که در مجله بین المللی علوم پایه منتشر شد نشان داد که این دستگاه ها به ویژه زمانی که نزدیک به سر قرار گرفته باشند می توانند باعث تخریب DNA شوند اما جدیدترین نتایج منتشر شده اعلام کرده است میزان اکسیداتیوهای استرس در بزاق افرادی که مدت زمان بیشتری از تکنولوژی های روز استفاده کرده اند نسبت به کسانی که در معرض این امواج نبوده اند، بیشتر ترشح شده است.
«بالقوه» سرطان زا!
سازمان بهداشت جهانی دو سال پیش، یعنی در سال ۲۰۱۱ خبری را منتشر کرد که برای اکثریت مردم دنیا ناخوشایند بود. نتایج تحقیقات نشان داده بود امواج وایرلس می توانند به صورت بالقوه سرطان زا باشند. بالقوه بودن این مسئله یعنی تحت شرایط خاصی امکان ابتلا به بیماری ها فراهم می شود اما قبل از اینکه بترسید لازم است در جریان یک نکته خیلی ظریف قرار بگیرید: از آنجا که هنوز هیچ چیز به صورت قطعی ثابت نشده و دنیای ما هم پر است از امواج الکترومغناطیسی، به جای نگرانی باید به فکر راه حل هایی باشیم که در حال حاضر در دسترسمان هستند؛ راه حل هایی که حداقل استفاده از تبلت ها و آی پدها را امن و مناسب می کنند.
تکلیف تبلت ها چه می شود؟
هر بار که در حال استفاده از تبلت تان هستید و صفحه جدیدی را باز می کنید یا رفرش می کنید امواج الکترومغناطیسی در حال ساطع شدن هستند. این امواج در مورد آی پدهایی که به وای فای متصلند حتی موقعی که دستگاه خاموش است هم ساطع می شود.
این کامپیوترهای کوچک موارد استفاده زیادی دارند، به خصوص برای گروه سنی کودکان که عاشق بازی کردن باتبلت ها هستند. شاید اگر طرفداران تبلت ها را گروه بندی کنیم کودکان بیشتر از بقیه در معرض تابش امواج الکترومغناطیسی قرار داشته باشند؛ به خصوص که اغلب اوقات این دستگاه ها را نزدیک به بدنشان نگه می دارند از آنجا که مشخص نیست چه مقدار تابش این امواج می تواند دردسرساز باشد، میزان استفاده استانداردی برای این دستگاه ها هم اعلام نشده است.
اولین نشانه احساس سرگیجه یا تهوع
در اینترنت گروه های اجتماعی آنلاینی هستند که از اعضایشان می خواهند تجربیاتشان را درباره استفاده از این تکنولوژی های تازه وارد با بقیه به اشتراک بگذارند. بارها دیده شده است کاربران اعلام کرده اند که بعد از استفاده از تبلت یا آی پد حالت تهوع پیدا کرده اند یا دچار سرگیجه شده اند. البته هنوز تحقیقات درباره این مشکلات چیزی را ثابت نکرده و بعضی ها دلیل این مشکلات را در بالا و پایین کردن صفحه های ونوری که به صورت متقاطع به چشم تابیده می شود می دانند.
در مقابل این افراد، بعضی از پزشکان گفته اند ممکن است تعدادی از افراد بیشتر از بقیه نسبت به امواج الکترومغناطیسی حساسیت داشته باشند. این افراد حتی ممکن است بی خوابی، میگرن و خستگی مفرط را هم تجربه کنند که البته دلیل بالینی ندارد.
رژیم تان را آنتی اکسیدانی کنید!
چه به این امواج حساسیت داشته باشیم و چه حساسیتی در کار نباشد باید به خاطر داشته باشیم که وظیفه داریم از خودمان مراقبت کنیم. اولین راه حلی که برای مراقبت کردن از خودمان و اطرافیانمان در مقابل این اشعه ها می توانیم داشته باشیم رژیم غذایی ماست. می گویید چه ربطی دارد؟ رژیم غذایی مناسب می تواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ایمنی اش را تقویت کند.
افرادی که مرتبا در معرض این امواج هستند باید رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها را انتخاب کنند. دلیل این انتخاب این است که آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد موجود در بدن را خنثی می کنند و به این امواج اجازه نمی دهند به DNA آسیبی برسانند.
به هیچ وجه دست از سر سبزیجات و میوه ها برندارید؛ به خصوص موادی که رنگ های روشن تری دارند. این مواد شامل مقادیر بیشتری از آنتی اکسیدان ها هستند. تحقیقات نشان داده اند رزماری یکی از محصولاتی است که آنتی اکسیدان ها غنی شده است. داشتن رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها ایمنی بدن را بالا می برد، مانع احتقان می شود و در عین حال از DNA شما به خوبی مراقبت می کند.
حساسیت ژنتیکی ندارید؟!
علاوه بر آدم های عادی همیشه افرادی هم هستند که حساسیت های خاصی دارند. این حساسیت ها گاهی به ظرفیت های ژنتیکی افراد برمی گردد. تحقیقات نشان داده است افرادی که نسبت به وایرلس ها حساسیت دارند اغلب نسبت به فلزات سنگین، بعضی از قارچ ها و بعضی از مواد سمی هم واکنش های آلرژیک نشان می دهند.
دلیل این واکنش ها این است که ژن های این افراد به اندازه بقیه نسبت به سم زدایی کردن قوی نیست و می تواند راحت تر از سایرین منجر به حساسیت شود. این افراد اول از همه باید تست حساسیتی بدهند و بعد از آن می توانند از پزشک شان درخواست برنامه سم زدایی منظم کنند؛ به این صورت که داروهایی را که می توانند سیستم ایمنی شان را تقویت کنند یا به کمک برطرف کردن آثار حساسیت شان بیایند دریافت کنند.
دفترچه راهنمای تبلت تان را بخوانید
خیلی از ما بعد از خرید یک گوشی جدید، آی پد یا تبلت شروع به استفاده از دستگاه می کنیم بدون اینکه نکات ایمنی درج شده در دفترچه راهنمای این وسیله را خوانده باشیم. یکی از این نکات ایمنی راجع به جای آنتن بلوتوث و وایرلس روی دستگاه است که البته خیلی ها از آن بی خبرند.
همین حالا دفترچه راهنمای دستگاهتان را بردارید و جای آنتن را پیدا کنید. سعی کنید تا حد امکان آن نقطه از شما دورتر باشد و به طور کلی دستگاه را به خصوص نزدیک سرتان و در حالت عمومی نزدیک بدنتان قرار ندهید.
استفاده در صورت ضرورت!
شاید گفتنش به ظاهر ساده باشد اما عمل کردن به آن مثل ترک کردن یک اعتیاد بزرگ است؛ فقط وقتی لازم است از دستگاهتان استفاده کنید. درست است که چرخیدن در سایت های مختلف و فضولی کردن در صفحه دوستانتان جذابیت های خاص خودشان را دارند ولی کافی است فکر کنید که همین هیجان ها چطور ممکن است در طولانی مدت روی بدنتان تاثیر منفی بگذارند. آن وقت است که احتمالا پیاده روی و دیدن دوستانتان را به غذا دادن به «پو» و بازی کردن با او ترجیح خواهید داد!
از محافظ ها کمک بگیرید
ممکن است به خاطر داشته باشید که چند سال پیش کیف هایی برای تلفن همراه وارد بازار شدند که گفته می شد به کمک فناوری نانو مانع انتقال اشعه های مضر می شوند. براساس موارد دیده شده این کیف ها بعد از مدتی چند ماهه و عمدتا به دلیل شستشو به صورت کلی کم کم خاصیت شان را از دست می دهند.
از آنجا که تکنولوژی نسبت به چند سال پیش پیشرفت کرده است می شود همچنان در مراکز الکترونیکی تجاری به دنبال گزینه های مشابه و با دوام تر گشت. ممکن است هزینه این موارد کمی بالا باشد اما به محافظتی که قرار است از شما به عمل بیاورند می ارزد.
شاید وقتی دیگر
هیچ معلوم نیست که ۲۰ سال دیگر چه نتیجه ای به دست بیاید و متوجه شویم که این امواج واقعا مضر بوده اند یا اینکه کاملا بی خطر. هر چه که باشد شکی نیست تبلت ها و آی پدها در نوع خودشان انقلابی هایی در زمینه دستگاه های الکترونیکی هستند و حذف فعلی آنها کار ساده ای نیست. تنها راه حلی که در حال حاضر داریم عمل کردن به نکات ایمنی و دور ماندن از تماس دائمی با این تکنولوژی هاست.
منبع: مجله تندرستی
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۲۱ دی ۹۲
- رئیس فداکار+عکس
- وقت سفارت آمریکا
- شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی را بشناسید
- حمله هکری دراپ باکس را از کار انداخت
- عذرخواهی گوگل به دلیل استفاده از نام هیتلر
- آزانس های گردشگری که بساز بفروشی می کنند
- جدیدترین پیش بینی ها درباره قیمت طلا
- بیکارترین مناطق کشور کدامند
- اینستاگرام، پیشتاز قلمرو کسب و کار
- دلایل کاهش نرخ تورم
- ایرانیها در سال 2013 چقدر موبایل خریدند؟
- بانکی: استخدام های روز- منتخب استخدام های هفته۱۴تا ۲۰ دی
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۹ دی ۹۲
- دلیل حذف اسامی ۶ موسسه اعتباری چیست؟
- عکس/ماشین حمل پول درتمرین پرسپولیس!