روز گذشته بازار ارز نسبت به چند روز اخیر آرامتر بود. نرخ دلار در ساعات اولیه روز گذشته صعودی بود. دلار قبلازظهر چهارشنبه به قیمت 3310تومان هم رسید؛ درحالیکه روز سهشنبه نرخ دلار نزولی بود. صرافها در ساعات اولیه از درج نرخ خودداری میکردند. با نزدیک شدن به ظهر قیمتها در بازار نزولی شد و به زیر 3300تومان رسید.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: نکته مهم فاصله قیمت خرید و فروش دلار در بازار روز گذشته بود. وقتی دلار ۳۳۱۰ تومان بود این فاصله حدود ۳۰ تومان تعیین شده بود؛ یعنی صرافیها در این قیمت دلار را 3280 تومان میخریدند. جالب اینکه وقتی دلار به 3300تومان هم کاهش یافت صرافیها همچنان نرخ خرید را تغییر ندادند و تنها وقتی دلار به سمت 3290تومان متمایل شد آنها هم 5 تومان نرخ خرید را کاهش دادند. صرافها به «دنیای اقتصاد» میگویند: افزایش 10 تا 20 تومانی قیمت روز گذشته طبیعی است؛ چراکه بازار در روزهای اخیر پر نوسان بوده و عدهای از دلالان خریدهایی انجام دادهاند که اثرات آن بر بازار این نوسانهای جزئی را به دنبال دارد. به اعتقاد آنها بازار ارز در حال خالی شدن از اثرات روانی هدفمندی یارانهها و برخی عوامل دیگر است.
از طرف دیگر، خبرهای مثبتی مانند عرضه شدن ارز حاصل از صادرات پتروشیمیها به بازار و گشایشهای ارزی جدید مازاد بر توافق ژنو هم در حال اثرگذاری بر بازار است. به گفته آنها بازار ارز از شنبه و یکشنبه آینده روند خود را انتخاب میکند و تحولات این روزها بیشتر هیجانی و روانی است. به عقیده برخی از صرافان یک نوع سفته بازی جزئی در بازار وجود دارد و همین پدیده نوسان نرخها در بازار را افزایش داده است. اگر آرامش در فضای اقتصادی تثبیت شود، سفتهبازی از بین رفته و قیمت ارز تعدیل میشود. بانک مرکزی هم روز گذشته نرخ رسمی دلار را 7 ریال و پوند را 50 ریال افزایش داد. نرخ رسمی یورو هم 127 ریال کاهش یافت.
نگاه رسمی و تحرکات دلالان
در روزهای گذشته موضعگیری مسوولان دولتی نشان داده که آنها قائل به مداخله مستقیم در بازار نیستند و معتقدند که این نوسانها مقطعی بوده و بازار به یک ثبات نسبی در آیندهای نزدیک خواهد رسید. این موضع از سوی رئیسکل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد بارها مورد تاکید قرار گرفته است. شب گذشته هم حسن روحانی رئیسجمهور در گفتوگوی تلویزیونی از گشایش اعتبارات اسنادی برای واردات کالاهای اساسی و رفع برخی موانع در این زمینه خبر داد. با این حساب میتوان نتیجه گرفت که نگاه رسمی به بازار آزاد این است که با تدابیری که تا به حال اندیشیده شده بازار به ثبات خواهد رسید.
از طرف دیگر دلالان روز گذشته علاقه زیادی به خرید دلار در نرخ ۳۲۷۰ تا ۳۲۷۵تومان نشان میدادند. این رفتار دلالان نشان میدهد آنها احتمالا میخواهند با خرید در این نرخ یک نوع سطح مقاومت قیمتی ایجاد کنند. یا شاید هم در فکر فروش با قیمت بالاتر باشند، اما به طور کلی تحرکات آنها هم نسبت به روزهای قبل کمی کاهش یافته بود.
پیشبینی کارشناسان
کارشناسان اقتصادی با تاکید روی این نکته که نوسانهای چند هفته اخیر در بازار ارز زیاد با واقعیتهای اقتصادی فاصله نداشته است، پیشبینی میکنند در صورت مداخله نکردن دولت در بازار، روند طی شده نهایتا منجر به تعیین یک قیمت تعادلی با نوسان بین 50 تومان خواهد شد و بازار به ثبات میرسد. بهنظر آنها با توجه به خروج عوامل روانی حاکم بر بازار ازجمله آثار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در یک هفته آینده نرخ ارز در بازار به ثبات خواهد رسید. به گفته آنها افزایش قیمت در سایر بخشها به نوعی بر بازار ارز تاثیرگذار بوده است، این افزایش قیمتها تا حدودی دلالان را ترغیب به فعالیت بیشتر کرده است. روز گذشته قیمت سکه و طلا در بازارهای داخلی در کل کاهشی بود. البته در معاملات این بازار هم نوساناتی وجود داشت و قیمت سکه تمام، در ساعات اولیه افزایش یافت؛ اما در نهایت با کاهش قیمت دلار قیمت سکه هم کاهش یافت. نیم سکه و ربع سکه هم تقریبا ثابت بود و هر گرم طلای 18 عیار هم کاهشی 30 تومانی داشت.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- افزایش قیمتها در بازار با ترفند
- قیمت جهانی اونس طلا به ۱۲۹۲.۲دلار رسید
- رازهای خودروی “ولادیمیر پوتین”
- استخدام های روز-۱۰ اردیبهشت۹۳
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۰ اردیبهشت ۹۳
- تهران ۱۲.۵ میلیونی شد
- راههای ساده برای کاهش چشمگیر پول برق
- ۱۰ عامل خطرناک مرگ ایرانی ها
- سپرده بلندمدت بانکی حذف شد
- افزایش ۲ تا ۵ میلیونی قیمت ها در بازار خودرو
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۱۰ اردیبهشت ۹۳
- پرداخت پول بدون مصرف!