تفاوت بورس بازی و سهام داری

چهارشنبه ، 31 ارديبهشت 1393 ، 09:39

 

بورس بازی اصطلاح مرسومی است که به قشری از افراد اطلاق می شود که در پی کسب سود بیشتر از بورس هستند و در این مسیر اخلاقیات را زیر پا می گذارند. توصیه اکید کارشناسان این است که از بورس بازی پرهیز شود چون ریسک بالایی دارد.

به گزارش بانکی دات آی آر، اما گاهی بورس بازی حقیقت انکار ناپذیری است که برخی از خبره ترین دست اندر کاران بورس ناگذیر به انجام آن هستند در این گزارش سعی می کنیم فرق بورس بازی و سهام داری را تبیین کرده و دلایل اینکه برخی زمان ها ناچار به بورس بازی خواهیم شد را توضیح می دهیم.

 

سهم چيست ؟
سهم قسمتی است از سرمایه شرکت سهامی است که مشخص میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی میباشد.در واقع سرمایه هر شرکت سهامی ، به قسمتهای مساوی تقسیم میشود که به هریک از این قسمتها ، یک سهم گفته میشود.


سهامدار کیست؟

سهامدار به مالک یک یا چند سهم از سهام یک شرکت سهامی گفته میشود . در واقع  فردیست که اقدام به خريد سهام می کند و پس از خريد سهام مالك جزئي از دارايي شركت سهامی ، با تبعیت از قانون تجارت و اساس نامه آن شرکت میشود.

بورس بازی چیست؟

بورس بازی، فعالیتی اقتصادی است که به هدف دستیابی به سود از طریق پیش بینی تغییرات قیمت کالا، اوراق بهادار و ارز انجام می شود. بورس بازی به گونه ای سالم و به دور از احتکار و ائتلاف و انتشار اخبار کذب و معاملات صوری و مانند آن امری مجاز است اما در غیر این صورت فعالیتی غیر اقتصادی و سودجویانه خواهد بود. بورس بازی به همراه احتکار، ائتلاف و انتشار اخبار کذب و معاملات سوری امری خلاف قانون وشرع است که مورد نکوهش قرار می گیرد.

سهامداری یعنی در غم و شادی یک شرکت یا کارخانه سهیم باشیم، وقتی سود کرد باشیم . وقتی هم در حال سقوط بود پول خود را از آن خارج نکنیم تا آن سهم بیش از آنچه که هست باز سقوط نکند! که این با طبع بسیاری انسان‌ها اصلاً سازگار نیست!

اما حقیقت این است تا زمانی که سرمایه ما از حد قابل قبولی نگذشته است به بورس بازی ادامه دهیم چون با خروج پول ناچیز ما از شرکتی چند صد میلیاردی، آب از آب تکان نمی‌خورد! اما هرگاه پول ما به مقدار مورد نظر ما رسید آنگاه است که باید دست از حرص و طمع برداریم و سهامدار واقعی شرکت یا شرکت‌هایی شویم.

دقیقا به همین خاطر است که بسیاری از کارخانه ها و مراکز تولیدی بزرگ سهام شرکت را به کارکنان آن می فروشند تا هم آنها را در سود و زیان مجموعه شریک کرده و انگیزه کارشان را افزایش دهند و هم سرمایه گذاران وفاداری داشته باشند که با نوسانات بازار سهام خود را نفروشند.

راهکاری که از هر سو برای صاحبان صنایع و سرمایه گذار خرد مناسب و اصولی به نظر می رسد.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

► جزییات وام های برقی دولت به مردم
برای راه اندازی یک کسب و کار بزرگ چه چیز نیاز است؟ ◄

مطالب مرتبط
بنر