بانک ها به دلیل مشکلات خود، کاهش در نرخ سپرده ها را تقبل نمی کنند در نتیجه همچنان رقابت بین بازار سرمایه و بانک ها جهت جذب نقدینگی سرمایه گذاران وجود دارد.
کمبود نقدینگی در وضعیت فعلی، عامل اصلی رکود در بازارها می باشد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛نماگر به کانال ۷۳ هزار واحد بازگشت که روند نزولی و فرسایشی قیمت سهام در بورس با گذشت ۸ ماه همچنان ادامه دارد در نتیجه این موضوع منجر شده انگیزه ای در بازار جهت انجام معامله وجود نداشته باشد.
در حال حاضر کل اقتصاد با شرایط خاصی رو به رو شده که می توان بازتاب این وضعیت را در عملکرد شرکت های بزرگ و همچنین روند بازار سرمایه مشاهده کرد.
بانک ها به دلیل مشکلات خود، کاهش در نرخ سپرده ها را تقبل نمی کنند در نتیجه همچنان رقابت بین بازار سرمایه و بانک ها جهت جذب نقدینگی سرمایه گذاران وجود دارد.
در چنین شرایطی حتی سهامداران حقوقی که می توانند بر وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشند، درگیر مشکلات مربوط به وضعیت شرکت های زیرمجموعه خود هستند و به همین دلیل، نقدینگی از طرف حقوقی ها وارد بازار سرمایه نخواهد شد این در حالی است که حتی چنانچه حقوقی ها بتوانند به صورت بلوکی نیز فروشنده سهام خود خواهند شد. بنابراین در حال حاضر اکثر معاملات توسط حقیقی ها انجام می گردد که متأسفانه این دسته از سهامداران کمتر دیدگاه بلندمدت و یا میان مدت دارند.
تا هنگامیکه متغیرهای واقعی اقتصاد تغییر نکنند، وضعیت بازار سرمایه نیز با همین روال ادامه خواهد یافت. تأثیرگذار بر روند بورس، کاهش محسوس نرخ سپرده های بانکی است. اما بانک ها به دلیل مشکلات خود، کاهش در نرخ سپرده ها را تقبل نمی کنند در نتیجه همچنان رقابت بین بازار سرمایه و بانک ها جهت جذب نقدینگی سرمایه گذاران وجود دارد. اما در واقعیت به نظر نمی رسد که در کوتاه مدت شاهد کاهش محسوس در نرخ سپرده های بانکی باشیم.
در چنین شرایطی حتی سهامداران حقوقی که می توانند بر وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشند، درگیر مشکلات مربوط به وضعیت شرکت های زیرمجموعه خود هستند و به همین دلیل، نقدینگی از طرف حقوقی ها وارد بازار سرمایه نخواهد شد.
شاخص کل بورس در حالی طی روز گذشته با افت مواجه شد که باری دیگر این بطور کلی اگرچه نرخ تورم با کاهش همراه شده، اما نرخ سود بانکی نسبت به کاهش تورم کاهش نیافته است از طرفی، با توجه به مشکلاتی که در ساختار منابع بانک ها وجود دارد می توان گفت که بانک ها قدرت مانور جهت کاهش نرخ سپرده های بانکی را ندارند بنابراین تا زمانیکه عمده منابع بزرگ در بانک ها سپرده شده و نرخ سود سپرده های بانکی با توجه به نرخ تورم جذاب باشد، شاهد تغییری در روند بازار سرمایه طی کوتاه مدت نخواهیم بود.
اگرچه افزایش نرخ بر صنایع مختلف می تواند سود شرکت ها را افزایش دهد و تأثیر مثبتی بر روند بورس بگذارد، اما این افزایش نرخ باید منطقی باشد و کشش تقاضا نیز در نظر گرفته شود. علاوه بر این برخی صنایع حتی در قیمت های فعلی با مشکل فروش رو به رو هستند و در صورت افزایش نرخ، رکود نیز بیشتر خواهد شد.
بطور کلی می توان عنوان کرد که روند بازار سرمایه تحت تأثیر متغیرهای کلان اقتصادی است همچنین بسته پیشنهادی دولت جهت خروج از رکود می تواند تأثیر مثبتی بر روند بازار سرمایه بگذارد اما این تأثیرگذاری، منوط به این است که تصمیمات اتخاذ شده به درجه عمل برسد تا بتوانیم تأثیر آن را بر عملکرد کلی اقتصاد شاهد باشیم. شایان ذکر است تأثیر واقعی بسته مذکور، مستلزم گذشت زمان خواهد بود.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
===================
- استخدام های روز- ۲۷مرداد ۹۳
- قیمت بنزین در مرزها ۳۵۰۰ تومان شد
- دستور خروج مسکن از رکود را صادر کنید
- پیامک ۱۰۰ هزار مشترک “کیت کت” هک شد
- تجارت پرسود مو در چین + تصاویر
- 7.۵ میلیون نفر مخفیانه سبد کالا میگیرند!
- هزینه ایجاد هر شغل تعاونی ۱۰ میلیون تومان شد
- مدیر مک دونالدز از تجربه هایش می گوید !
- درآمد یک مهندس در شرکت گوگل چقدر است؟
- جزئیات جریمه مشترکان پرمصرف برق
- برگشت چکها از 1.8 میلیون فقره گذشت
- فرصت تاریخی به بندکشیدن هیولای تورم
- استخدام های روز- ۲۶مرداد ۹۳
- هکرها پلیس قاتل را شناختند
- حجمخوری شرکتهای اینترنتی واقعیت دارد؟
- طلا در دو راهی صعود و سقوط!