بررسی وضعیت نرخ ارز از ابتدای امسال تاکنون نشان میدهد طی پنج ماه اول امسال بازار ارز از ثبات نسبی برخوردار بود اما قیمت دلار از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه تحت تاثیر مذاکرات هستهای در نیویورک تا حدود 140 تومان افزایش یافت. در همین حال، رئیس کل بانک مرکزی در اظهارات تازهای، کاهش نرخ ارز در ماههای آتی را پیش بینی میکند.
خبرگزاری مهر: بررسی وضعیت نرخ ارز از ابتدای امسال تاکنون نشان می دهد که با وجود افزایش حدود ۱۲۰ تومانی قیمت دلار از پایان مردادماه امسال تاکنون، در مجموع بازار ارز از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این بازار از اواخر شهریورماه تا نیمه مهر ماه نوساناتی را شاهد بود، این در حالی است که رئیس کل بانک کاهش نرخ ارز در ماههای آتی را پیش بینی و اعلام کرده که بازار ارز در آرامش به سر میبرد و گران شدن جزئی نرخ ارز دلار به خاطر تقویت دلار است.
بررسی آمارها نشان می دهد در ۵ ماه نخست امسال بازار ارز بازار آرامی داشت و این وضعیت تا چند روز پایانی شهریور ماه امسال ادامه یافت اما از اواخر شهریورماه تا اواسط مهرماه افزایش قیمت دلار تا نرخ ۳۲۷۰ تومان را شاهد بودیم که این نرخ در مقایسه با پایان مردادماه امسال افزایش ۱۴۰ تومانی را داشته است، اما این نرخ مجددا روندی کاهشی در پیش گرفت و هم اکنون به مرز ۳۲۵۵ تومان رسیده است.
گرچه رئیس کل بانک مرکزی تقویت نرخ دلار را به عنوان عامل افزایش نرخ دلار اعلام کرده است اما به هر حال بخشی از این افزایش نرخ بیشتر تحت تاثیر تحولات سیاسی ناشی از نتایج مذاکرات تیم هسته ای کشورمان در نیویوریک و … بود اما با پایان یافتن آن دور مذاکرات، افزایش نرخها متوقف شد و این ایست قیمت در حالی است که سیف کاهش نرخ ارز را پیش بینی میکند.
در عین حال، سیف درباره موضوع تقویت دلار و برخی نوسانات نرخ ارز اظهارداشته است: بعضی ارزها نرخ برابری شان با هم تفاوت هایی دارد و این چیزی است که در فعالیتهای بین المللی در حال ایجاد است و افزایش قیمت مختصری که در بازار اتفاق افتاده عمدتا به دلیل تقویت دلار است و بازار کاملا از آرامش لازم برخوردار است.
سیف با اعلام اینکه وضعیت غیرطبیعی را در بازار مشاهده نمی کنیم، ادامه داد: این نشان دهنده این است که ما نسبت به گذشته وضعیت باثبات و همراه با آرامشی را داشتیم و این از پیش نیازهای ورود به مرحله خروج از رکود و رشد اقتصادی است.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی بانک مرکزی، متوسط قیمت فروش ارز در بازار آزاد در پنج ماهه اول امسال ۳ هزار و ۱۸۸ تومان بوده که نسبت به دوره مشابه قبل ۶.۶ درصد کاهش داشته است.
همچنین این نرخ در یکسال منتهی به پایان شهریورماه ۹۳ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به طور متوسط در بازار ۷.۵ درصد کاهش داشته و در عین حال دامنه نوسانات نرخ دلار هم با کاهش ۵۷.۵ درصدی مواجه بوده است. بررسیها نشان می دهد متوسط نرخ ارز در 12 ماهه منتهی به مرداد ماه سال جاری حدود 5.6 درصد کاهش یافته است.
مسئولان اقتصادی بانک مرکزی مطرح میکنند که از سال گذشته کاهش نوسانات نرخ ارز را جزو برنامه های خود قرار داده اند. بر همین اساس بانک مرکزی خواستار کاهش نوسانات نرخ ارز و معقول و منطقی کردن آن بود تا تولیدکنندگان بتوانند در این شرایط به فعالیت خود ادامه دهند.
آمار و ارقام بانک مرکزی از نرخ ارز در فروردین تا پایان مرداد ماه سال جاری نشان می دهد متوسط قیمت دلار در این پنج ماه به ۳۱۸۸ تومان رسیده که مقایسه این نرخ با متوسط قیمت در همین مدت زمانی در سال گذشته بیانگر ریزش ۲۰۰ تومانی قیمت است.
متوسط نرخ دلار در پنج ماه ابتدایی سال ۱۳۹۲ حدود ۳۴۱۲ تومان بود که با توجه به آرامش و ثبات نسبی که در طول یک سال گذشته در بازار آزاد ارز ایجاد شده اکنون و در پنج ماهه ابتدایی سال جاری به ۳۱۸۸ تومان رسیده است.
در پنج ماه اول سال ۱۳۹۳ نوسان نرخ دلار به حدود ۲۰۰ تومان هم رسیده به طوری که حداقل متوسط قیمت در فروردین ۳۰۹۹ تومان و حداکثر آن در اردیبهشت ماه حدود ۳۲۹۴ تومان بوده است.
براین اساس بزرگترین جهش میانگین نرخ دلار برای امسال در فاصله دو ماه ابتدایی رخ داده و در خرداد با کمی کاهش از ۳۲۹۴ تومان به ۳۲۵۸ تومان می رسد، این در حالی است که این نرخ در ادامه نیز با کاهش همراه بوده و به ۳۱۴۱ تومان در تیرماه و ۳۱۳۰ تومان در مرداد ماه رسیده است.
در مجموع از سال ۱۳۶۴ تا پایان مردادماه ۱۳۹۳ نرخ دلار از ۶۱ تومان به حدود ۳۱۳۰ تومان افزایش یافته که بیانگر رشد بیش از ۵۰ برابری است.
متوسط قیمت فروش ارز دلار در بازار آزاد
شش ماه اول سال جاری |
قیمت ( ارقام به تومان) |
فروردین |
۳۰۹۹ |
اردیبهشت |
۳۲۹۴ |
خرداد |
۳۲۵۸ |
تیر |
۳۱۴۱ |
مرداد |
۳۱۳۰ |
اواخر شهریور |
۳۱۷۵ |
اواخر مهرماه |
۳۲۵۵ |
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- جزئیات تازه پرداخت وام ۵۰ میلیونی ساخت مسکن
- هشدار پوتین درباره نفت ۸۰ دلاری
- توافق جدید نفتی ایران و اتحادیه اروپا
- مثبتترین و منفیترین تراز تجاری ایران
- استان رکوردار در نرخ باسوادی در کشور
- بلیت ۴۰ هزار دلاری برای سفر با قطار به تهران
- قیمت سیگار در کجا از ایران گرانتر است؟
- هزینه تفریحات لوکس بچه پولدارهای تهران
- “مهار تورم” و “خروج از رکود” کلید خورد
- چرا بازار طلا هیجان زده است؟
- گران ترین و ارزان ترین کشورها برای تحصیل کدامند؟
- باز هم کشف سکههای تقلبی در الیگودرز