بورس باز هم رکوردشکنی کرد

ركورد شكني‌هاي دماسنج بازار سهام 43 ساله كشور در سال جاري امروز هم تكرار شد و شاخص بورس بعد از 86 روز انتظار، دقايقي پيش براي نخستين بار از خط مقاومت 19 هزار واحدي عبور كرد.

به گزارش بانکی دات آی آر ، فارس گزارش داد : روند صعودي و ركوردشكني هاي شاخص بورس در حالي اواسط مهرماه به پايان رسيد و بعد از آن سير نزولي و درجازدن هاي پي درپي اين متغير تكرار شد كه امروز ركورد تازه اي براي دماسنج بازار سهام ۴۳ ساله كشور به ثبت رسيد و براي نخستين بار نمودار شاخص بورس از خط مقاومت ۱۹ هزار واحدي عبور كرد.

براساس اين گزارش، بررسي هاي به عمل آمده خبرنگار فارس از روند شاخص بورس در سال اخير نشان مي دهد در پي ۶ بار ركورد شكني شاخص بورس، بالاترين عددي كه به ثبت رسيده بود ۱۸ هزار و ۹۳۷ واحد در ۱۷ مهرماه بود و بعد از اين تاريخ و عدد، اين متغير به دلايلي از جمله سير نزولي و طبيعي بازار سهام در نيمه دوم سال، حاكم شدن جو رواني بر بازار و نياز به اصلاح قيمت و ديگر عوامل نتوانسته بود از خط مقاومت ۱۹ هزار واحدي عبور كند.

اين در حالي است كه با اجرايي شدن قانون هدفمند كردن يارانه ها و برطرف شدن عمده ابهامات، گروهي از كارشناسان از بهبود شرايط بازار و توان رشد شاخص بورس سخن گفتند. حال دو هفته بعد از اجراي اين قانون ، دماسنج بازار سهام ۸۶ روز بعد از تجربه بالاترين عدد، دقايقي پيش موفق شد تا از خط مقاومت ۱۹ هزار واحدي عبور كرده و وارد كانال جديدي شود.

اين رويداد با افزايش ۱۰۹ واحدي شاخص تا لحظه تنظيم اين خبر و در نتيجه اثر مثبت شركت هاي مخابرات و سايپا با ۲۳ و۲۱ واحد و همچنين شركت هاي ملي مس، خدمات انفورماتيك،گروه بهمن، ايران خودرو و غيره روي داده است.

به اين ترتيب ركورد جديدي در تاريخ ۴۳ ساله بازار سهام به دست آمد تا بعد از ۳۰ فروردين، ۱۹ ارديبشهت، ۲۲ تير ، ۱۱ و ۲۷ مردادماه ، ۱۷ مهرماه كه شاخص موفق به ثبت ركوردهاي ۱۳ تا ۱۸ هزار و ۹۳۷ واحدي شده بود، قله جديدي فتح شده باشد.

با اين اوصاف اين متغير كه بيانگر وضعيت عمومي و كلي بازار سهام بوده و در آغاز سال بر روي ۱۲ هزار و ۵۳۷ واحد قرار داشت از ابتداي سال تاكنون ۷ بار ركورد شكني كرده تا در مجموع ۶ هزار و ۴۷۱ واحد به ارقام شاخص اضافه شود.

اين در حالي است كه با توجه به ادغام دو شاخص كل و قيمت و بازده نقدي ( كه در سال گذشته روي داد) و همچنين با در نظر گرفتن تقسيم سود بيش از ۹ هزار ميليارد توماني شركت ها در مجامع سال جاري، عمده جهش شاخص در اصل ناشي از تقسيم سود شركت ها است.

مسئولان بازار سرمايه دلايل رشد متداوم شاخص بورس را ناشي از تشديد ركود بازارهاي رقيب و سنتي چون بازار مسكن، كاهش سود سپرده گذاري، تزريق نقدينگي جديد، بي اثر بودن تحريم ها، تقسيم سود مناسب اغلب شركت ها در مجامع سالانه، رشد قيمت هاي جهاني محصولات در مقاطعي از زمان و بهبود وضعيت عمومي بازار سهام مي دانند.

 

اخبار منتخب بانکی :

==============

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35594

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *