وام دانشجویی 99 – 1400

دوشنبه ، 27 بهمن 1399 ، 13:35
خرج و مخارج دوران دانشجویی، همواره یکی از دغدغه های قابل توجه هر دانشجو بوده است و شاید این مسئله برای دانشجویانی که در شهری غیر از محل سکونت خود مشغول به تحصیل هستند، ملموس تر باشد. هزینه هایی مانند شهریه، تغذیه، رفت و آمد، هزینه مسکن برای دانشجویان غیر بومی و …، همگی جزو مخارجی هستند که یک دانشجو در طی تحصیل حداقل با 2 مورد آن ها درگیر خواهد بود. اما آیا دانشگاه ها، راه حلی برای کاهش این مخارج و کم کردن نگرانی های دانشجویی فراهم نموده اند؟


در پاسخ باید بگوییم، بله! به علاوه، دانشگاه ها تسهیلاتی را تحت عنوان کمک هزینه یا وام، برای دانشجویان فراهم کرده اند تا بتوانند با ثبت نام  وام دانشجویی در طول دوره تحصیل خود، از عهده مسائل مالی مربوط به دانشگاه بر بیایند. اما استفاده از این تسهیلات مشروط بر یک سری شرایط و ارائه برخی مدارک می باشد.


انواع وام های دانشجویی 99 – 1400

دانشجویان جهت ثبت درخواست وام های دانشجویی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، باید از طریق سامانه وام دانشجویی به نشانی swf.ir اقدام نمایند. وام هایی که در طول دوره تحصیل از طریق صندوق رفاه، به دانشجویان ارائه می شوند، بسیار متعد هستند که ابتدا به شرح مختصر برخی از آن ها پرداخته و سپس در رابطه با میزان هر کدام، صحبت می کنیم.


وام تحصیلی

حداکثر 60 درصد از دانشجویان هر دانشگاه یا موسسه آموزش عالی، می توانند از این نوع وام، حداکثر به مدت 10 ماه در سال و از زمان آغاز سال تحصیلی استفاده نمایند. دانشجویان ممتازی که اقدام به اخذ این وام می نمایند، بسته به تصمیم ریاست صندوق رفاه دانشجویان و سقف اعتبارات، می توانند از این وام، تا حداکثر دو برابر سقف مجاز، بهره مند شوند.


همچنین، میزان وام تحصیلی که جهت حمایت از دانشجویان معلول (نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا، معلول جسمی و حرکتی) به آن ها تعلق می گیرد، تا میزان 50 درصد افزایش می یابد.


جهت پشتیبانی از دانشجویانی که با انرژی هسته ای و یا هر یک از رشته های اولویت دار کشور، در ارتباط اند، وام های تحصیلی تا مبلغ یک و نیم برابر وام دانشجویان معمولی، تعلق می گیرد.


وام مسکن

این نوع وام به حداکثر 50 درصد از دانشجویانی که محل تحصیلشان در محل سکونت آن ها قرار نداشته باشد و یا از خوابگاه های دانشجویی استفاده نکنند، با ارائه اجاره نامه معتبر به مدت 12 ماه در سال تعلق می گیرد.


نکته 1: دانشجویان، به هنگام درخواست وام مسکن، نباید از وام ودیعه مسکن بهره مند باشند.


نکته 2: لازم است بدانید که وام مسکن، به دانشجویان ساکن در خوابگاه های غیر دولتی نیز، تعلق می گیرد.


نکته 3: مبلغ وام دانشجویی شهر های مختلف، دارای تفاوت هایی می باشد که از این لحاظ میتوان کشور را به سه قسمت تقسیم کرد.


  • تهران
  • شهرهای بزرگ مانند البرز، اصفهان، اهواز، تبریز، شیراز، مشهد
  • سایر شهرها


مدارک لازم برای اسکن

اجاره نامه و یا نامه خوابگاه اجاره شده ای که مورد تایید دانشگاه قرار گرفته باشد.


ودیعه مسکن متأهلی

این دسته از وام ها به افراد متأهلی تعلق می گیرد که در خوابگاه سکونت نداشته و جهت تهیه مسکن، نیازمند به کمک هزینه ای می باشند. این افراد دقت داشته باشند که جهت اخذ ودیعه، علاوه بر ارائه اجاره نامه رسمی، نباید در آن نیمسال، از وام مسکن استفاده کرده باشند. میزان وامی که به افراد واجد شرایط تعلق می گیرد، به عنوان بدهی آن ها در نظر گرفته شده و باید در پایان تحصیل همان مقطع، به صورت کامل به صندوق رفاه دانشجویان، باز گردانده شود.


مدارک لازم برای اسکن


  • نسخه کپی شده عقدنامه
  • اجاره نامه رسمی که دارای کد رهگیری و به نام دانشجو باشد.


وام ودیعه مسکن نخبگان

این نوع وام، جهت حمایت از دانشجویان نخبه ای که متأهل هستند در نظر گرفته شده است و متقاضیان با توجه به توافق نامه همکاری بین بنیاد ملی نخبگان و صندوق رفاه دانشجویان، دارای معرفی نامه ای از سوی این بنیاد می باشند.


مدارک لازم برای اسکن


  • کپی عقدنامه
  • اجاره نامه رسمی به نام دانشجو و کد رهگیری
  • ودیعه مسکن دانشجویان متأهل غیر ایرانی
  • این وام به افرادی با شرایط زیر تعلق می گیرد.


دانشجوی دوره روزانه متأهل غیر ایرانی

  • دارای بورسیه جمهوری اسلامی
  • مشغول به تحصیل در دانشگاه های ایران
  • ساکن در منزل اجاره ای
  • فاقد خوابگاه متأهلی


مدارک لازم برای اسکن

  • کپی گذرنامه دانشجو و همسر وی
  • اصل اجاره نامه رسمی که به نام دانشجو است، به همراه کپی آن


ودیعه مسکن مجردی


این وام جهت برطرف نمودن کمبود ظرفیت خوابگاهی و اسکان راحت تر دانشجویان، پرداخت می شود. اعطای این وام مطابق با موارد زیر می باشد.

این نوع وام، مستقیما به حساب دانشگاه ها واریز می شود و دانشجویانی که از طریق پرداخت این وام، در خوابگاه ها ساکن شده اند، بدهکاران اصلی هستند.

زمانی که دانشجویی با شرایط مذکور، فارغ التحصیل شده و یا خوابگاه را تخلیه کرده است، دانشگاه باید وام ودیعه مربوطه را به حساب صندوق رفاه دانشجویان، واریز کند.


وام ازدواج


این وام به منظور تشویق دانشجویان به ازدواج و کمک به تامین برخی هزینه های آن ها، پرداخت می شود. اما آیا به همه دانشجویان متأهل تعلق می گیرد؟

پاسخ سوال، منفی است. وام ازدواج دانشجویی تنها به دانشجویانی که در زمان تحصیل، ازدواج نموده و از تاریخ عقد آن ها بیشتر از یک سال نگذشته باشد، تعلق می گیرد.

لازم به ذکر است که وام ازدواج در طول مقطع تحصیلی، تنها یک مرتبه، به هر دانشجوی واجد شرایط تعلق می گیرد.


مدارک لازم برای اسکن


  • فرم درخواست وام
  • اصل کارت ملی به همراه کپی آن
  • نسخه کپی شده سند ازدواج


وام ضروری

وام ضروری متعلق به دانشجویانی است که با مشکل مالی و یا رویداد خاصی مواجه شده اند که این وام حداکثر تا 6 ماه پس از وقوع اتفاق، پرداخت می شود.

دانشجو می تواند در مواجهه با هر یک از موارد زیر، درخواست وام ضروری داشته باشد.


خرید لوازم کمک آموزشی

خرید عینک طبی

هزینه پایان نامه

فوت بستگان درجه یک

بیماری

و…


وام استعداد درخشان (تحصیلی و ضروری دانشجویان ممتاز و نمونه)

وام استعداد درخشان، به دانشجویانی تعلق می گیرد که در زمینه های مختلف (فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، رعایت شئون اسلامی، دانشگاهی و ایثارگری)، نسبت به سایرین برتر باشند. تشخیص نمونه بودن هر دانشجو، بر عهده هیئت داوران در معاونت دانشجویی وزارت مربوطه و با توجه به موارد زیر می باشد.

نفرات برتر 5 گروه آزمایشی آزمون سراسری که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور معرفی می شوند.

نفرات برتر المپیادهای علمی دانش آموزی کشور

نفرات برگزیده جشنواره های خوارزمی

شایان ذکر می باشد، میزان وام استعداد درخشان حداکثر دو برابر وامی است که به صورت عادی برای تحصیل و یا به صورت ضروری اعطا می گردد.

دانشجویان جهت استفاده از این وام، باید مدارک مستند مربوط به نمونه بودن خود را جهت اسکن در پرونده شان، ارائه نمایند.


وام تغذیه

وام تغذیه به منظور ایجاد زمینه مناسب برای رشد استعدادها و نیز، کمک به دانشجویان کم بضاعتی که از استعداد بالایی برخوردارند، پرداخت می شود.

سقف این وام به اندازه 100 درصد غذای دانشجویی و براساس نرخ ژتون و تعداد وعده های غذایی مصرف شده در طول ترم است.


وام زیارت عتبات عالیات

این وام، به عنوان کمک هزینه برای دانشجویانی که با قصد زیارت به کشور عراق می روند در نظر گرفته شده و هدف آن، ترویج فرهنگ و ارزش های غنی اسلامی است.


مدارک لازم برای اسکن



  • کامل کردن فرم تقاضانامه عتبات
  • معرفی نامه سفر به عتبات دانشگاهیان
  • فیش واریزی بانک به منظور اخذ ویزا و…

تسهیلات تحصیلی ویژه دکتری


این وام برای پشتیبانی مالی از دانشجویان مقطع دکتری تخصصی ناپیوسته در دانشگاه های دولتی، به منظور بهبود مسائل علمی کشور پرداخت می شود.


دانشجویان شاغل، بورس و یا افرادی که دارای بدهی می باشند، مجاز به دریافت این وام نیستند.


دانشجویانی که قصد دریافت این وام را دارند، باید سند تعهد محضری به همراه دو ضامن (تا 15 میلیون تومان، یک ضامن و بیشتر از آن دو ضامن) را به عنوان ضمانت بازپرداخت اصل وام اخذ شده، ارائه دهند.


مبلغ وام تسهیلات دکتری، به صورت فصلی یا به عبارتی، هر سه ماه یک بار از سوی صندوق رفاه دانشجویان، پرداخت می شود.


در راستای پرداخت وام از صندوق رفاه به دانشجویان دکتری، بانک توسعه تعاون نیز به صورت ماهیانه، مبلغی را تحت عنوان وام، به این افراد اعطا می کند. اما دانشجویان مجاز به دریافت تسهیلات، از هر دو منبع صندوق و بانک نبوده و باید یکی را جهت دریافت وام انتخاب نمایند.


تسهیلات ضروری ویژه دکتری

این وام از سوی صندوق رفاه به دانشجویان در حال تحصیل دوره روزانه مقطع دکتری، جهت حمایت بیشتر آن ها پرداخت می شود. لازم به ذکر است که وام ضروری ویژه دکتری، تنها به دانشجویان دوره روزانه دکتری تخصصی ناپیوسته و پیوسته (واجد شرایط) و فقط یک بار، در طی تحصیل همین مقطع، پرداخت می شود.


تکمیل فرم ضروری به عنوان رویداد که مورد تایید معاونت دانشجویی قرار گرفته باشد، جهت دریافت این وام، لازم است.


► بانک تجارت از سه طرح موثر در جهش تولید رونمایی کرد
برنامه های حمایتی بانک کشاورزی برای زنان ◄

مطالب مرتبط
بنر