ابتکار انقلابی یک هکر ۱۸ ساله

یک هکر ۱۸ ساله طرحی ارائه کرده که در صورت تایید متخصصان٬ مکانیسم احراز هویت آنلاین را از اساس دگرگون خواهد کرد. او می خواهد کاربران به جای پسورد عکسی انتخاب کنند که به پسوردی پیچیده و ۵۱۲ کاراکتری تبدیل می شود.

با همه تغییرات پرشتابی که در دنیای تکنولوژی های آنلاین رخ می دهد٬ پسوردهایی متشکل از چند کاراکتر همچنان تنها راه تشخیص هویت و ورود ما به همه سایت ها و سرویس هایی اند که در زندگی آنلاین مان به آنها مراجعه می کنیم.

رمزهای عبور راهی آسیب پذیر و تکامل نیافته برای تامین امنیت زندگی مجازی ما است و هر روز بسیاری از کاربران در سراسر جهان از طریق کشف همین پسوردها قربانی حملات هکرها می شوند.

شاید بمب خبری روزهای گذشته را خوانده یا شنیده اید که هکرهای روس این بار در بزرگ ترین سرقت سایبری تاریخ بیش از ۱.۲ میلیارد شناسه کاربری و رمز عبور کاربران در نقاط گوناگون دنیا را دزدیده اند.

حالا یک هکر ۱۸ ساله استرالیایی راهکاری در کنفرانس امنیت سایبری (PasswordsCon) در لاس وگاس ارائه کرده که بر اساس آن یک عکس موجود در موبایل٬ تبلت یا کامپیوتر کاربر می تواند جای گزین همه پسوردهای او شود؛ راهکاری خلاقانه که اگر به تایید متخصصان امنیت برسد و فراگیر شود٬ زمینه ساز گذاری تاریخی و انقلابی بزرگ در دنیای امنیت آنلاین خواهد شد.

سم کراوتر٬ هکر استرالیایی نام یوسیگ (uSig) را برای ابتکار خود برگزیده که صورت کوتاه شده عبارت Unique Signature به معنی «امضای انحصاری» است.

انتخاب عکس به جای پسورد دسترسی هکر به مرز عبور کاربران را بسیار پیچیده می کند.

اساس این ابتکار این است که شما به جای انتخاب رشته ای از کاراکترها که عموما توصیه می شود پیچیده باشند تا حدس زدن و شکستن آن برای هکرها دشوارتر شود٬ فقط یک عکس را به عنوان کلید ورود به سایت ها و سرویس ها انتخاب می کنید.

یوسیگ این عکس را به پسوردی به غایت پیچیده متشکل از ۵۱۲ کاراکتر تبدیل می کند و با وارد کردن اتوماتیک آن٬ امنیت آنلاین شما را به طور شگفت آور و بی سابقه ای ارتقا می دهد.

یک عکس و یک دنیا رمز

واقعیت این است که اکثر کاربران در سراسر جهان به توصیه های متخصصان امنیت بی توجه اند و از پسوردهای بسیار ساده ای برای اکانت های خود استفاده می کنند٬ چون به خاطر آوردن شان ساده تر است.

حتی گاه بسیاری از کاربران برای سرویس های گوناگون از پسورد مشابه استفاده می کنند تا کارشان ساده تر شود٬ در حالی که با این کار آشکارا زندگی آنلاین خود را به شدت آسیب پذیر می کنند. هنوز کسر بزرگی از حملات سایبری دنیا با تکیه بر پسوردهای ضعیف و دست یافتنی کاربران انجام می شود.

انتخاب عکس به جای پسورد کار را به الگوریتم های «یوسیگ» می سپارد و معضل به یاد آوردن پسورد را هم از میان برمی دارد. برای ورود به فیس بوک٬ توییتر یا ایمیل تان٬ عکسی را که از پیش تعیین کرده اید انتخاب می کنید و وارد حساب تان می شوید.

بقیه کارها بر دوش ابتکار سم کراوتر است که از آن عکس٬ کلیدی «یونیورسال» و جامع برای ورود به همه سرویس های مورد نیاز شما می سازد. راه اندازی یوسیگ آن طور که گفته می شود تنها نیازمند پنج کلیک است که آن را تبدیل به یکی از آسان ترین ابزارهای تامین امنیت می کند.

«یوسیگ» در عین سادگی٬ با پیچیده کردن پسوردها کار را برای هکرها تریلیون ها برابر دشوارتر می کند. گذشته از این٬ امکان هک شدن از طریق کی لاگر ها هم از بین می رود٬ چون کی لاگرها از طریق ثبت و ضبط کلیدها رمز را می یابند و با «یوسیگ» دیگر کلیدی فشرده نخواهد شد که ثبت شود.

سم کراوتر در مقایسه ای تامل برانگیز می گوید اگر همه حالت های کنار هم قرار گرفتن حروف٬ اعداد و نشانه ها در یک پسورد رایج ۸ کاراکتری را برابر با یک دانه شن ساحل در نظر بگیریم٬ پسورد ۵۱۲ کاراکتری ای که «یوسیگ» با تجزیه کد عکس می سازد برابر با همه دانه های شن همه سواحل دنیاست و به همین اندازه هم شکستن اش دشوارتر خواهد بود.

عکسی که انتخاب می کنید می تواند هر عکسی باشد. آنچه در تصویر می بینید اهمیتی برای این سرویس ندارد چون یوسیگ عکس ها را از طریق تجزیه کد و با بیت های پنهان پشت شان می شناسد.

سم کراوتر٬ هکر ۱۸ ساله٬ شعار «یک عکس و یک دنیا رمز» را با الهام از مثل معروف «یک عکس و یک دنیا حرف» برای ابتکار نابش انتخاب کرده است.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *