“جفری پریستون بزوس” موسس وب سایت “آمازون” در دوازدهم ژانویه ۱۹۶۴ در مکزیک به دنیا آمده است. خانواده وی مالک ۲۵۰ هزار هکتار مرتع و زمین کشاورزی در”کاتولا” بودند و وی دوران کودکی خود را در آنجا میگذراند و به پدربزرگش کمک میکرد. جرقه های اولیه مبدل شدن به فردی مشهور از زمانی در وی شکل گرفت که در نوجوانی پارکینگ منزلشان را به آزمایشگاهی برای طرح های علمی خود مبدل کرد.
پس از نقل مکان خانواده “بزوس” به فلوریدا، “جف” تحصیلات خود را در دبیرستان”میامی پالمتو سنیور” ادامه داد. در این دوران علاقه وی به کار با رایانه بیش از پیش افزایش یافت. پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان، “جف” برای ادامه تحصیل در رشته فیزیک وارد دانشگاه پرینستون شد اما خیلی زود رشته خود راتغییر داد و در رشته علوم کامپیوتر و مهندسی برق فارغ التحصیل شد.
پس از دوران دانشگاه، “جف” کار در چند شرکت مختلف را تجربه کرد. شرکت کامپیوتری “فیتل” اولین مقصد وی بود. دو سال بعد، “بزوس” در “بنکرز تراست”مشغول به کار شد. وی هدایت توسعه سیستم های رایانه ای این شرکت را بر عهده داشت و در سال ۱۹۹۰ توانست به عنوان جوانترین قائم مقام “بنکرز تراست”انتخاب شود.
از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴، “جف بزوس” فعالیت های خود را درشرکت “D.E. Shaw” که در زمینه استفاده از علوم رایانه برای بازارهای بورس فعالیت می پرداخت، ادامه داد. در این شرکت نیز “جف” توانست پله های ترقی را به سرعت طی کند و در سال 1992 به عنوان جوانترین قائم مقام “شاو”انتخاب شد. همچنین در همین مکان بود که بزوس با همسر خود “مکنزی” آشنا شد.
درسال ۱۹۹۴ نکته ای توجه “بزوس” را به خود جلب کرد و آن رشد ۲۳۰۰ درصدی سالیانه استفاده از اینترنت بود. برای وی این مساله همانند فرصتی بزرگ به منظور ایجاد حوزه ای جدید در تجارت بود و به سرعت گزینه های مختلف را مورد بررسی قرار داد. در این میان مقوله کتاب بیش از هر چیز دیگری توجه جف را به خود معطوف کرد.
در آن زمان به دلیل دامنه گسترده انتشار کتاب،کاتالوگ خاصی برای فروش آنها منتشر نمی شد اما استفاده از اینترنت میتوانست نه تنها این مساله را پوشش دهد بلکه امکان فروش مستقیم را نیز فراهم می کرد. از این رو، جف بزوس به “انجمن کتاب فروشان آمریکا” ملحق شد تا هرآنچه را که باید درباره تجارت کتاب بداند، فرا گیرد.
ایده جستجوی آنلاین کتاب و سفارش مستقیم آن باعث شد تا “بزوس” کسب و کار شخصی خود را راه اندازی کند. او و همسرش برای دسترسی به “عمده فروشی کتاب اینگرام” که برای طرح مورد نظرشان نیازمند آن بودند به سیاتل نقل مکان کردند. جف بزوس نام “آمازون” را برای وب سایت خود انتخاب کرد زیرا قصد داشت همانند آن بی انتها و تمام نشدنی به نظر برسد.
هسته اولیه شرکت را دو اتاق و تجهیزات رایانه ای نه چندان گران قیمت تشکیل می دادند. زمانی که این وبسایت فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرد، بزوس از ۳۰۰ نفر خواست تا آن را امتحان کنند و در شانزدهم جولای ۱۹۹۵ آمازون فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. بدون آنکه تبلیغی در این زمینه صورت بگیرد و تنها به صورت نقل قول های شخصی، طی ۳۰ روز Amazon.com در 50 ایالت آمریکا و 45 کشور خارجی موفق به فروش کتاب شد.
در سپتامبر ۱۹۹۵ وب سایت آمازون فروش هفتگی ۲۰ هزاردلاری را به ثبت رساند. این در حالی بود که “بزوس” و تیم همکاران او به ارتقا سطح وب سایت و ارائه ویژگی های جدید مانند خرید تنها با یک کلیک، نظر مشتری ها درباره کتاب ها و تایید سفارش از طریق ایمیل ادامه می دادند.
ازابتدای فعالیت این شرکت “بزوس” به سهامداران اصلی آن گفته بود که امکان ضرر و از دست رفتن سرمایه آنها برابر با ۷۰ درصد است اما والدینش بودجه ای۳۰۰ هزار دلاری را در اختیار وی قرار داده بودند. با رشد فروش و درآمدهای آمازون، سهم ۶ درصدی والدین “جف” از این وب سایت باعث مبدل شدن آنها به افرادی ثروتمند و میلیاردر شد.
پس از کسب موفقیت در زمینه فروش کتاب، آمازون فعالیت های خود را به حوزه های دیگر مانند موسیقی، فیلم،اسباب بازی، الکترونیک، البسه و … گسترش داد. از این رو، زمانی که حباب بازار سهام های اینترنتی ترکید و دیگر شرکت های فعال در این زمینه با ضرر مواجه شدند، آمازون همچنان به سوددهی خود ادامه داد.
یکی از محصولات جدید آمازون کتاب خوان الکترونیک “کیندل فایر” است که موفقیتی دیگر برای این شرکت مطرح به ارمغان آورده است. مجموع این موارد، سرمایه خالص ۱۹.۱میلیارد دلاری را برای “جف بزوس” در پی داشته و وی را به یکی از ثروتمندترین افراد جهان مبدل کرده است.
پول نیوز
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- پیامک های رایگانی که رایگان نیست +تصویر
- آلودگی هوا به دادگاه می رود
- گزارش تصویری/ جشنواره توت فرنگی در چین
- بانک رفاه در حوزه بانکداری الکترونیک برتر شد
- هشدار به خريداران مسكن/ جدول
- گسترش صلح، رهاورد استفاده مرد کنیایی از توئیتر
- بدهکارترین کشورهای جهان را بشناسید
- لوازم خانگی گران شد؛ جهیزیه ها نیمه کاره ماند!
- فاصله واقعی فقیر و غنی در شب عید
- افزایش سود خالص بانک های چین در بحبوحه بحران اقتصادی
- سپرده فجر بانک رفاه تمدید شد
- 10 عمل مبتذل ایرانیان !!
- 5 اشتباه بزرگ در محل کار
- برادران خسروی عاملان اصلی فساد میلیاردی + تصویردادگاه
- گزارش تصویری/ سفری به قطب جنوب، سردترین نقطه روی زمین
- استعفا؛ تاوان دريافت وام غيرقانوني مسكن
- 3500 مرد در زندان، آیا زنان مقصرند؟
- جوانترین ثروتمندان سال ۲۰۱۱ + عکس
- وقتی اسپانیایی ها از خیر یورو می گذرند
- برترین چشم اندازهای عصر جدید + عکس
- نرخ جدید سود سپرده های سرمایه گذاری بانک رفاه
- برندهی جایزه ویژه عیدانه سامان با پژو 206 به منزل رفت
- آخر شاهنامه ؛ قطع صادرات نفت ایران به اروپای بحران زده !
- 6 نکته برای نگهداری از لپ تاپ
- ۱۰ ویژگی زنان کارآفرین موفق
- شما هم می توانید صاحب ساختمان امپایر استیت باشید!
- حذف یارانه پردرآمدها آغاز شد
- تصویری/ بازار میوه سنتی قائم شهر
- 2 میلیون دلار کاسبی سالانه از یوتیوب + عکس
- بازم لایحه بودجه دیر شد!
- مهمترین چهره های ناشناخته فیس بوک را بشناسید + عکس
- گزارش تصویری/ یونان، ریاضت اقتصادی و آتش اعتراض
- 7مشخصه اصلی افراد موفق
- گزارش تصویری/ ژاپن، ۱۱ماه پس از سونامی
- جنگ و صلح در فضای مجازی
- 5 جاذبه توریستی عجیب دنیا + عکس
- ایرانی,ایرانی بخر!
- وقتی فیس بوک دست به قتل می زند!
- خداحافظی با “START” در ویندوز 8 + تصویر
- اعلاميه جالب موجر به ۲۰ مستاجر
- افزایش نرخ سود اوراق گواهی سپرده مدت دار بانک رفاه
- مقایسه نرخ سود بانک های کشور+ جدول
- اخم نكن مهربان!
- محتوای آگهی ضد ایرانی “سامسونگ”+تصویر
- “خود محوری” چطور مانع پیشرفت جوامع می شود؟
- ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان شد
- گزارش تصویری/ مجسمه هایی ازیخ و رنگ در چین
- عکس هایی که فیس بوک به راحتی از آنها دل نمی کند!
- به فروشندگان اعتماد کنیم؟
- چرا همه در پی داشتن رسانه شخصی اند؟
- 8 روش مدیران برای ارزیابی شما در مصاحبه استخدامی
- جهان در قاب گوگل شفاف تر می شود
- چگونه اطلاعات موبایل را کاملا از بین ببریم؟
- 10 خرده فروشی برتر دنیا
- دلایل پایین بودن سرمایه گذاری در ایران
- موانع سرمایه گذاری در فیس بوک را بشناسید
- عذرخواهی “ملی” ها در دسترس نیست
- هجوم مردم به یک قنادی در کرج + تصاویر
- گزارش تصویری/ اروپای یخ زده در قاب تصویر
- اختلاس بی اختلاس، نرم افزار دروغ سنج آمد