خرید عید/ برای عید چه آجیلی بخریم؟(۲)

برای خریدن آجیل یك سری اصول اساسی وجود دارد كه اگر آنها را بدانید دیگر مشكلی نخواهید داشت، مثل …

نخستین نكته درباره آجیل این است كه كهنه نباشد. آجیل‌های كهنه یعنی همان آجیل‌هایی كه در شرایط نامناسب مثلا انبارهای تاریك و مرطوب برای مدتی طولانی می‌مانند و آلوده به نوعی قارچ می‌شوند به نام آفلاتوكسین.

این قارچ سمی ‌و سرطانزاست. علاوه بر این، برخی آجیل‌ها هم به شیوه‌های كاملا غیربهداشتی تهیه می‌شوند و آلوده به حساب می‌آیند.

به همین دلیل نخستین توصیه ما این است كه آجیل‌های بسته‌بندی شده‌ای را كه پروانه بهداشتی دارند، خریداری كنید. اما اگر بنا به هر دلیلی آجیل فله ای را به بسته‌بندی ترجیح دادید دستكم به برخی نكات در خرید آن توجه كنید مثلا: همیشه سعی كنید آجیل‌های بی‌نمك را به آجیل‌های شور یا شیرین ترجیح بدهید.

باقی گزارش های عیدانه بانکی را اینجا بخوانید:

خرید عید/ براي عيد چه شكلاتي بخريم؟(۱)

خرید عید/ بهترین شیرینی عید نوروز را از کجا بخریم؟(۳)

شاید در روزهای اول كه گاهی چند دانه آجیل را همراه مهمان‌ها مزه‌مزه می‌كنید، احساس كنید بی‌نمك‌ها به اندازه شورها یا شیرین‌ها خوشمزه نیستند، اما هر وقت این خیال‌ها به سرتان زد یاد مضرات نمك و قند بیفتید و بعد با خودتان سبك و سنگین كنید و ببینید حاضرید سلامت خود و مهمان‌های‌تان را با خوشمزگی لحظه‌ای آجیل عوض كنید؟

دومین مساله در خرید آجیل، آنهایی هستند كه به مواد مصنوعی آغشته شده‌اند. اگر قرار باشد بین یك مشت فندق و پسته براق و یك مشت فندق و پسته كدر یكی را انتخاب كنید كدام را می‌پسندید؟ بیشتر مردم می‌گویند مسلما آجیل براق بهتر است! اما آنها اشتباه می‌كنند. چون قنادها برای تهیه آجیل‌های براق به آنها افزودنی‌های خطرناك اضافه می‌كنند.

پسته‌های خندان هم در واقع دارند به شما پوزخند می‌زنند و اگر در آجیلی دیدید همه پسته‌ها خندان هستند نباید بخریدش، چرا كه فرآیند خنداندن مصنوعی پسته‌های اخمو و در بسته، فرآیندی غیر بهداشتی است كه امكان فاسدشدن پسته را افزایش می‌دهد.

برای خرید آجیل بهترین روش این است كه ابتدا یك مشت از آن را بردارید به دقت نگاه كنید تا مطمئن شوید كه كپك‌نزده است.

سپس آن را بو بكشید تا بفهمید كه بوی نا می‌دهد یا نه، بعد آن را مدتی در مشت‌تان نگه دارید و سپس مشت‌تان را باز كنید و ببینید كه آیا دست‌تان رنگ گرفته است؟ اگر دست‌تان رنگی شده بود یعنی آجیل رنگ شده است.

دست آخر هم چند مغز از آن آجیل را بخورید تا خاطر جمع شوید كه تلخ نیستند.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *