در آخرین ساعات ۱۶ خرداد ماه، بسیاری از مردم ایران، به پشت بام ها شتافتند تا تبلیغ پپسی کولا بر روی ماه را مشاهده کنند ، ولی این مورد ، در کمال تاسف ، دروغی شرم اور بود و چنین چیزی از اساس وجود نداشت!
گزارش های خبرنگار ما حکایت از آن دارد که صدهاز هزار نفر از مردم ایران ، راس ساعت ۲۳:۳۰ دیشب با حضور بر پشت بام ها، دقایق طولانی به ماه خیره شدند تا شاید تبلیغ پپسی را روی ماه ببینند!
این در حالی است که گروهی از مردم همان دقایق نخست، پشت بام را ترک کردند و به دروغ بودن این خبر، پی بردند، اما بسیاری نیز دقایقی طولانی به ماه خیره شده بودند!
نکته عجیب تر آنکه، گروهی دیگری از مردم تا ساعت یک بامداد با طرح این مسئله که “ایران با کشورهای غربی، تفاوت زمانی دارند” همچنان به ماه خیره شده بودند!
قابل ذکر است، این خبر که ابتدا توسط سایت های بی هویت و پس از آن توسط خبرگزاری ایسنا مخابره شده است، با اعتراض گسترده صدها هزار نفر از مردمی مواجه شده که دقایق طولانی از وقت خویش را صرف تماشای این پدیده ی عجیب کردند!
گرچه احتمال وقوع چنین اتفاقی در دنیای مدرن کم نیست و برخی نیز معتقدند این طرح تحقیقاتی، طی آینده ای نزدیک اجرایی می شود، اما اینکه چگونه این خبر طی مدتی کوتاه به خبر نخست تبدیل شد و حتی برخی از زمان دقیق وقوع این حادثه خبر دادند ، خود ماجرایی دیگر دارد.
دروغ بود!
در همین حال، یک شوخیپرداز رسانهای ایرانی، ماجرای پروژه تبلیغاتی تاباندن لوگوی پپسی روی کره ماه را شایعه خواند و دست داشتن در آن را رد کرد.
وی که پیشتر شایعههایی چون کج شدن برج میلاد و سمند طلایی را منتشر کرده، در وبلاگ شخصی خود نوشت:”به خاطر تماسها و پیغامهایی که در چند روز گذشته دریافت کردم، کلافه شدهام. برخی انتشار شایعه تاباندن لوگوی کمپانی آمریکایی پپسی روی سطح کره ماه را به من نسبت میدهند و گروهی هم میگویند: چون ملت سر کار رفتهاند، بهتر است اعلام کنی که یک شایعه بوده، هرچند نقشی در آن نداشتی».
او با تاکید بر این که قرار نیست لوگوی پپسی یا هیچ شرکت دیگری روی کره ماه قابل تماشا باشد، اشاره داشته: «این ماجرا یک شایعه بود. خواهش میکنم در خانههایتان بمانید و به زندگی خود ادامه دهید. من هم در این ماجرا هیچ نقشی نداشتم، ندارم و نخواهم داشت. پس ماجرای خیالی پپسی و ماه را رها کنید».
زودباوری ملت ایران و غلوهای کم نظیر / منبع خبر چه کسی بود؟
در این مورد ذکر دو نکته ضروری است، نخست زودباوری مردم ایران و علاقه به شنبدن اخبار باورنکردنی، مسئله ایست که از دیرباز در ایرانیان دیده می شده و پس از ظهور تکنولوژی، جدی تر شده است.
زودباوری و بزرگ جلوه دادن یک دروغ، تا جایی پیش رفته که سایت ایسنا که منبع اصلی خبرش (نه رویترز و نه آسوشیتدپرس) بلکه مدیرگروه روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد فرهنگ و هنر کرمانشاه، است!!
این شخصیت در این گفت و گو، چنان به ادعایی چنین وسعت داده و به حدی غلوهای عجیب و غریب و بافته های پیچیده به زبان آورده که باورش بسیار مشکل است، او گفته است: یقینا ماه متعلق به همه مردم روی زمین است، اما آیا یک شرکت با نهایت خودخواهی چنین حقی دارد که لوگوی خود را بر روی ماه قرار دهد؟
او در پایان، اوج اظهارنظرش را با اعتراض به پپسی به پایان می برد: یک شرکت با نهایت خودخواهی چنین حقی دارد که لوگوی خود را بر روی ماه قرار دهد؟!
از سوی دیگر، تئوریسین های چنین دروغ نادرستی، تبلیغی چنین شگفت انگیز را برای “پپسی کولا” کرده اند و جا دارد حداقل دستخوشی اندک از پپسی بگیرند!
در این مورد، خوب است مسئولین امر با پیگیری مشخص کنند که چه کسانی، پشت پرده این “سرکاری عظیم” بودند و چنین دروغ شرم آوری را رواج دادند؟
در همین حال، با وجودی که ایسنا منبع اصلی خبر بود، اما برخی سایت ها که اقدام به بازنشر این خبر کردند، به دلیل عدم جستجو در رسانه های معتبر جهان (که کوچکترین اثری از این خبر مهم در آن جا نبود و طبعاً باید این خبر اول در آنجا منتشر می شد بعد در سایت های ایرانی! ) در این اتفاق شریکند.
انتخاب
اخبارمنتخب بانکی دات آی آر:
=================
- کارنامه کنکور آلبرت اینشتین /عکس
- کاریکاتور/ از یونان غرق در بحران تا زاکربرگ غرق در پول!
- این تلفن ویژه حواس پرتهاست
- واردات کارگر چینی به ایران در سال تولید ملی!
- در قاب تصویر/ گلدن بریج از سازه فولادی دیروز تا تصویر آمریکای امروز
- درقاب تصویر/ امامزاده میرسلیم میگون
- عینک گوگل به زودی روی چشم های شما
- درقاب تصویر/ آبشاری تماشایی در میانه
- عمر تلویزیونهای LCD، LED و پلاسما چقدر است؟
- ۱۰ قانون موفقیت در کارآفرینی
- در قاب تصویر/ بحران اقتصادی رستوران ۱۲۶ ساله را بست
- پرداخت تسهیلات به مستمری بگیران دارای رفاه کارت
- در قاب تصویر/ بلندترین برج جهان، جایی در میان ابرها
- در قاب تصویر/ استقبال اهالی شیکاگو از سران ناتو با تظاهرات
- ماجرای کاریکاتوریست ادامه دار شد
- ۹ توصیه آسان برای عکاسی بهتر با تلفنهوشمند
- نرخ حق الوکاله بانک رفاه اعلام شد
- در قاب تصویر/ زوج ژاپنی بی خیال حریم خصوصی شدند!!
- مراقب ویروس تازه فیس بوک باشید!
- میزان شهریه دوره دکترای دانشگاههای کشور در سال جاری اعلام شد
- هماهنگی هزینه استخدام بانک صادرات با نرخ تورم!
- ۵ کاری که فیس بوک می تواند با پول سهامش انجام دهد
- لزوم یک نوبت سوخت گیری دارندگان کارت سوخت تا روز ۲۵ خرداد
- مجوز تمام بانکها بازنگری میشود
- درقاب تصویر/ شیشه آکبند اتومبیل صفرکیلومتر!
- وقتی میلیاردرها نمی دانند با پول خود چکار کنند + عکس!
- در قاب تصویر/ سران G8 از ورزش صبحگاهی تا بحث داغ اقتصادی
- وزارت نفت چشمش را کور کرد!
- یادداشت اختصاصی/ آقایان تولیدکننده، لطفا قایم نشوید !
- در قاب تصویر/ دوبی دیروز، دوبی امروز
- نتایج آزمون دکتری۹۱ اعلام شد
- ۱۵ راه ارزان برای لذت بردن از زندگی