نفسهای قدیمی‌ترین تولیدکننده لوازم خانگی کشور به شماره افتاد

دلت می‌گیرد وقتی به حال و روز و شرایطش نگاه می‌کنی. غمگین می‌شوی وقتی 76 سال خاطره این‌گونه می‌رود که به فراموشی سپرده شود. قلبت فشرده می‌شود وقتی این‌قدر مهجور و غریب می‌بینی‌اش که به کنجی منتظر روزها و نفسهای آخرش نشسته. هنوز یادگارهایش در خانه خیلی از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها گرمابخش محفل خانواده‌ها است.

هنوز هم دل خیلی از ما در گرمای تابستان به خنکای تلاشش جلا می‌گیرد و زنده می‌شود. دیدن این روزها و این حالت احتضار برای قدیمی‌ترین تولید کننده لوازم خانگی کشور که روزی میهمان اکثر خانه‌های پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های‌مان بوده دل هر ایرانی را به‌درد می‌آورد. هر دلیل که داشته باشد، سوء مدیریت یا … هرچه باشد پذیرفتنی نیست. تولید در این کشور نباید بمیرد. اقتصاد ایران باید به تولیدات باکیفیتش جهانی شود. دیدن چنین صحنه‌هایی زیبنده اقتصاد ایران نیست.

مجموعه کارخانجات ارج، قدیمی‌ترین تولیدکننده لوازم خانگی کشورمثل خیلی از صنایع قدیمی دیگر این روزها حال و روز خوشی ندارد و به انتظار نفسهای آخرش نشسته. دیدن این حال و روز دل هر ایرانی را  به درد می‌آورد.

بخوانید درددل مدیرعامل سابق این کارخانه را:

حامدی که به‌تازگی از این سمت برکنار شده، در آغاز گفت‌و‌گو به ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخ تأسیس اولین کارخانه تولید لوازم خانگی در ایران پرداخت و اظهار داشت: این کارخانه در سال 1316 تأسیس شده است. البته از چند و چون دیدگاه مؤسسین این کارخانه اطلاع چندانی ندارم اما تا جایی که بنده اطلاع دارم فردی به‌نام ارجمندی این فعالیت صنعتی را برای اولین بار در ایران پایه‌ریزی کرده است.

وی ضمن بیان این مطلب که در نخستین گام این کارخانه در سی‌متری نظامی (جی) با رویکرد سه کلمه مشغول فعالیت شد، افزود: تصور مردم از کلمه ارج اقتباس از نام خانوادگی مؤسس آن است اما به‌واقع این سه کلمه یعنی آهن‌گری، ریخته‌گری و جوش‌کاری.

مدیرعامل سابق شرکت ارج اضافه کرد: اولین محصولات این شرکت در میز و صندلی‌های تاشوی فلزی خلاصه می‌شد اما با گذشت زمان و تغییر محل کارخانه به‌سمت تولید انواع بخاری و لوازم خانگی به‌عنوان اولین تولید کننده در کشور متمایل شد.

حامدی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۴۶ کلنگ این کارخانه بزرگ زده و دو سال بعد افتتاح شده است، خاطرنشان کرد: البته این کارخانه با اهداف بزرگ و کسب مقام اولی در خاورمیانه تأسیس شد چراکه در آن زمان برندهایی همانند ال‌جی و سامسونگ وجود نداشت. اما مشکلات اقتصادی مانع تحقق این اهداف شد.

تولید اولین یخچال سایدبای‌ساید در سال 1353

به‌اعتقاد وی این کارخانه با جهش فوق العاده و استفاده از تخصص بالای نیروی انسانی خود در سال 1353 موفق به تولید اولین یخچال سایدبای‌ساید شد و حتی به صادرات این محصول نیز پرداخت.

وی با اشاره به اینکه در همان زمان اجاق گاز فردار نیز توسط این کارخانه تولید و صادر شد، گفت: این تولیدات با به‌کارگیری برندهای آمریکایی صورت می‌گرفت. اما نکته قابل توجه آنکه تولیدات ایرانی این کارخانه قدرت رقابت با برندهای خارجی را داشته و جایگاه ویژه‌ای را میان شرکت‌های تولید کننده لوزام خانگی از آنِ خود کرده بود.

مدیرعامل سابق شرکت ارج در ادامه به مشکلات مالی این شرکت اشاره کرد و گفت: اوایل انقلاب کارخانه ارج رشد مطلوب خود را همان سالهای گذشته طی کرد و با مشکل چندانی روبه‌رو نبود. البته در آن زمان  همه لوازم مورد نیاز مردم کوپنی عرضه می‌شد و اگر شخصی متقاضی یخچال بود باید با چند واسطه موفق به خرید می‌گردید حتی در تعویض لوازم منزل هم مردم باید روند پیچیده‌ای را پشت سر می‌گذاشتند تا موفق به دریافت حواله یخچال می‌گردیدند.

"نفسهای

مشکلات مالی و توقف تولید/”ارج” به بانک ملی واگذار شد

وی نقطه شروع مشکلات مالی این کارخانه را از سال ۷۸ تا ۸۲ دانست، افزود: در این تاریخ یک گرفتاری مالی ۲۳ میلیارد تومانی برای این شرکت به وجود آمد.

به‌گفته حامدی، این امر باعث گردید تا شرکت ارج برای مقطعی توقف تولید را تجربه و این وقفه  بدهی‌های گسترده‌ای را برای شرکت به وجود آورد، به‌نحوی که در نهایت به‌دلیل بدهی‌های زیاد به وزارت صنعت، بانک صنعت و معدن و سپس به بانک ملی واگذار شد.

وی اضافه کرد: البته نحوه واگذاری شرکت ارج از وزارت صنعت به بانک ملی هنوز در ابهام قرار دارد که آیا این شرکت مشمول بند “ب” مصادره و بند “ج” بدهکاری بانکی قرار گرفته بود یا خیر. در این میان برخی معتقدند با توجه به بدهی این شرکت به بانک صنعت و معدن نخست بانک آن را در اختیار گرفته و سپس بنا به دلایلی به بانک ملی انتقال داده است. اما به‌اعتقاد بنده دلایل سیاسی نقش مؤثری را در این واگذاری‌ها ایفا کرد.

مدیرعامل سابق این شرکت با اشاره به “امیدواریم این واگذاری به‌استناد بند “ج” باشد”، تصریح کرد: هنوز دنبال بند “ج” این موضوع هستیم تا بند “ب” آن . البته باید بگویم خود ارجمند با دلیل تعلق به فرقه بهائیت مشمول بند “ب” بوده است.

وی ضمن بیان این مطلب که از آغاز دوره مدیریت خود در این شرکت خواستار رونق بیشتر سطح تولیدات این کارخانه بوده است، گفت: سهام‌داران اصلی این شرکت (سرمایه‌گذاران بانک ملی) دنبال انتقال این شرکت هستند چراکه با توجه به بدهی 60 میلیارد تومانی که  در هر دوره مشکلات جدیدی را برای شرکت به وجود می‌آورد امکان سودآوری آن را به صفر رسانده است.

حامدی اضافه کرد: ۹۸ درصد این بدهی‌ها متعلق با بانک‌ها است و به بخش خصوصی و پیمانکاری بدهی چندانی نداریم به‌نحوی که کل بدهی این بخشها کمتر از 2 میلیارد تومان است و مابقی متعلق به بانک‌هایی مثل بانک ملی، پارسیان، سپه و رفاه می‌باشد.

"نفسهای

فروش دارائی شرکت برای پرداخت بدهی‌ها

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر چند قطعه از زمین‌های این کارخانه فروخته و مقداری از بدهی‌ها پرداخت شده است، گفت: در همین مسیر این کارخانه با بازخرید تعدادی از پرسنل و فروش قطعه‌های دیگری از زمین‌های شرکت که پیش از این 50 درصد آنها فروخته شده بود در حال تلاش برای پرداخت بدهی‌های خود است.

حامدی ضمن بیان این مطلب که شرکت ارج به‌دلیل عدم نقدینگی به حوزه تولید محصولات جدید لوزام خانگی ورود پیدا نکرده است، اظهار داشت: محصولات جدید با قالب‌های جدید نیازمند سرمایه گذاری هستند که عدم نقدینگی این امکان را برای ارج به وجود نمی‌آورد.

به‌اعتقاد وی، سرمایه گذار عمده این شرکت اقدام به تأسیس جایگاهی در قزوین با نام شرکت کمپرسورسازی نموده که چند سالی فعالیت خاصی در حوزه تولید نمی‌کند. آنها خواستار این هستند که ارج به این مکان انتقال پیدا کرده کارخانه فعلی خود را برای پرداخت بدهی به فروش رساند.

مدیرعامل سابق شرکت لوازم خانگی ارج با اشاره به اینکه این امر هم می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل برای پرداخت بدهی این شرکت باشد، گفت: کارخانه فعلی ارج از نظر زیرساخت‌ و امکانات تولید در جایگاه مناسبی قرار دارد به‌نحوی که انتقال آن به‌همراه پرسنل رسمی مشکلات متعددی را به وجود خواهد آورد.

وی اضافه کرد: البته اگر این تغییر مکان به‌صورت چند دوره و با استقرار زیرساخت‌های مناسب صورت گیرد شاید بتوان به نتایج مثبت این پیشنهاد برای شرکت ارج امیدوار بود.

به‌روز کردن تولیدات نیازمند 9 میلیارد تومان نقدینگی است

وی در ادامه به ارائه توضیحاتی درخصوص پیشنهادات این کارخانه به سرمایه گذاران پرداخت و گفت: اگر سرمایه گذاران این کارخانه را برای پرداخت بدهی دریافت و به‌ازای آن 100 هزار متر زمین در جاده ساوه در اختیار کارخانه قرار دهند تا برند جدید ارج در آن استقرار پیدا کند شرایط برای این کارخانه تا حدودی بهتر می‌شد اما آنها این پیشنهاد را قبول نکرده‌اند.

مدیرعامل سابق شرکت ارج اضافه کرد: به‌اعتقاد آنها با وجود کارخانه آماده‌ای در قزوین  دیگر لزومی بر خرید زمین و تأسیس کارخانه جدید نیست.

وی با اشاره به اینکه حتی در این مسیر با تصویب مجمع تصمیماتی بر فروش ۳۷ هزار متر از زمین این کارخانه با ارزش ۴۰ میلیارد تومان برای پرداخت بدهی‌ها گرفته شده است، گفت:  در صورت حمایت دولت و سرمایه گذار عمده کارخانه حتی حاضر است در مابقی زمین که حدود 84 هزار متر است به فعالیت خود ادامه دهد. تا به‌واسطه این امر 30 میلیارد از بدهی بانک را پرداخت و 10 میلیارد مابقی را برای سرمایه در گردش و نوسازی قرار دهند که متأسفانه این پیشنهاد هم مورد موافقت قرار نگرفته است.

حامدی تصریح کرد: مسئولان این کارخانه در صددند با حمایت‌های مؤثر سرمایه در گردش شرکت را به مرحله مطلوب‌تری رسانده قالب‌های محصولات را تغییر دهند چراکه هنوز یخچال فریزرهای چند سال گذشته قالب گذاری می‌شوند و به‌روز نیستند.

این فعال اقتصادی با بیان این مطلب که به‌روز کردن تولیدات نیازمند 9 میلیارد تومان نقدینگی است، گفت: اجرایی کردن این امر نیازمند فروش یک‌سری از دارایی‌های شرکت است. زیرا در حال حاضر ارج با حدود 50 میلیارد بدهی و 7 الی 8 میلیارد هزینه مالی روبه‌رو است.

وی با اشاره به اینکه این رقم سالانه به‌دلیل عدم پرداخت افزایش می‌یابد، اظهار داشت: کارخانه هم اکنون با زیان عملیاتی 5 تا 6 میلیاردی که سالانه به 10 تا 12 میلیارد تومان می‌رسد مواجه است.

"نفسهای

دولت هیچ کمکی برای حمایت برندهای صاحب نام داخلی نمی‌کند

مدیرعامل سابق شرکت ارج ضمن بیان این مطلب که تاکنون هیچ کمک مالی از سوی دولت برای حمایت از برندهای صاحب نام ایرانی از جمله “ارج” صورت نگرفته است، گفت: در ایران متأسفانه امکان معرفی برندها بسیار ضعیف است حتی با وجود آنکه همایش‌های متنوعی تحت عنوان برند سازی در کشور ایجاد می‌شود باید بگویم به‌محض پایان این همایش‌ها هیچ‌یک از برنامه‌ها اجرایی نمی‌شود.

وی با اشاره به “تا جایی که بنده اطلاع دارم دولت تاکنون هیچ کمکی به تولید کنندگان لوازم خانگی نکرده است”، تصریح کرد: حتی در حوزه صادرات این کالاها که یک مسئله ملی بوده و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است دولت اقدام حائز اهمیتی را انجام نداده است.

حامدی ضمن گلایه از اینکه این شرکت به‌دلیل مشکلات مالی حتی قادر به تبلیغات و برند سازی نیست،‌ افزود: دولت با تسریع در حمل و نقل و ایجاد امکانات برای شرکت‌های تولیدکننده می‌تواند نقش مؤثری را برای فروش محصولات آنها و حفظ تولید ملی ایفا کند.

پاداش صادراتی موضوعی ناشناخته برای لوازم خانگی

مدیرعامل سابق شرکت ارج پاداش صادراتی را موضوعی ناشناخته برای لوازم خانگی دانست و گفت: پاداش صادراتی را نه‌تنها در لوازم خانگی در هیچ‌یک از صنایع مشاهده نکرده‌ام به‌نحوی که تولیدکنندگان با مشقت تمام فقط می‌توانند پاداش صادراتی سال‌های قبل خود را بعد از دوندگی بسیار و پس از گذشت چند سال دریافت کنند که اصلاً تأثیر قابل توجهی برای آنها نخواهد داشت.

به‌اعتقاد این فعال اقتصادی،  در بودجه‌های سالانه کشور پیش‌بینی‌هایی برای مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته نشده حتی در سال جاری هم در بودجه برای جوایز صادراتی لوزام خانگی ماده یا تبصره‌ای تصویب نشده است.

وی راهکار اصلی حل بحران این کارخانه را متقاعد کردن سرمایه گذار دانست و افزود: سرمایه گذارها به‌دلیل وجود بانک تمایلی به سرمایه گذاری در این بخش ندارند. البته نباید این نکته را نادیده گرفت که 90 درصد سهامداران بانک‌ها سود پایان سال را ملاک قرار داده توجهی به سود و زیان کارخانه‌ نمی‌کنند.

حامدی با بیان این مطلب که عدم سودآوری این کارخانه باعث گردیده تا کمتر سرمایه داری تمایل به انتقال سرمایه خود به این مکان داشته باشد، خاطرنشان کرد: دارایی این شرکت هرساله در حال افزایش است اما به‌دلیل آنکه سود مشارکتی که سرمایه گذاران خواهان آن هستند در دارایی‌ها نفهته و غیرقابل مشاهده است موجب شده تا کمتر توجهی به سرمایه گذاری در این بخش نموده و فقط سود پایان سال را بینند.

وی جایگاه دولت را برای کمک به صنایع تولیدی بسیار قابل اهمیت دانست و افزود: در آمریکا صنایعی که با مشکلات مالی زیادی روبه‌رو هستند با ارائه کمک مالی مانع ورشکستی آنها می‌شوند اما به‌عنوان نمونه با وجود آنکه در ایران قرار بود تسهیلاتی به خودروسازان ارائه شود این امر اجرایی نشد و فقط در کاغذ ماند.

وی با اشاره به اینکه در هرجای دنیا دولت برندهای معروف داخلی را حمایت می‌کند، تصریح کرد: سرمایه گذاران به‌تنهایی قادر به تولید آن هم با بدهی زیاد نیستند. البته اختصاص منابع با وجود گرفتاری‌های متعدد بخش دولتی و خصوصی خود مشکلات خاص خود را دارد.

"نفسهای

خداحافظی با کولر و ماشین لباسشویی ارج

وی در ادامه  این گفت‌وگو به ظرفیت فعلی کارخانه ارج اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این کارخانه از 20 تا 30 درصد ظرفیت خود استفاده می‌کند به‌نحوی که  70 درصد ظرفیت فاقد فعالیت است. البته از 6 ماه گذشته تولید لباسشویی و اول تیرماه تولید کولر را هم متوقف کرده‌ که این امر نیز نقش مؤثری را در کاهش ظرفیت تولید کارخانه گذاشته است.

مدیرعامل سابق کارخانه لوازم خانگی ارج با تأکید بر اینکه در زمان تولید کولر خط تولید این کارخانه به حدود ۶۰ درصد می‌رسید، اظهار داشت: زمانی که این کارخانه تولید فصلی را در دستور کار خود داشت ماهانه به تولید بخاری، آبگرمکن،  لباسشویی و ظرف‌شویی می‌پرداخت اما با مشکلات فعلی فقط در چند محصول خاص فعالیت می‌کند.

حامدی اضافه کرد: پیش از این هرکدام از محصولات این کارخانه ظرفیتی را به خود اختصاص داده بودند که توقف تولید آنها ظرفیت‌ها را تا حد قابل توجهی کاهش داده است.

مدیرعامل سابق کارخانه ارج ضمن بیان این مطلب که این کارخانه در سال آینده قادر به تولید دوباره کولر به‌دلیل عدم نقدینگی نخواهد بود، گفت: بسیاری از شرکت‌های لوازم خانگی نزدیک 400 تا 500 هزار کولر در سال تولید می‌کنند در حالی که این کارخانه در سال 40 تا 50 هزار تولید دارد.

وی با اشاره به اینکه این کارخانه نخستین تولید کننده کولر در کشور است، گفت: درحال حاضر ۴۰ تا ۵۰ هزار کولر در سال تولید می‌کنیم اما شرکت‌هایی که عمر 4 یا 5 سال بیشتر ندارند 450 تا 400 هزار کولر را تولید و حتی صادرات 200 هزاری را هم به سایر کشورها انجام می‌دهند.

به‌اعتقاد حامدی، ارج در حوزه بخاری نیز حرف نخست را در میان سایر برندهای ایرانی داشت اما طی سالهای اخیر به‌دلیل تعدد شرکت‌های تولید کننده بخاری با اینکه هنوز از لحاظ کیفیت به ارج نرسیده‌اند اما در کنار شرکت‌های چینی فروش محصولات این شرکت را با مشکلاتی همراه کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه به همین دلیل این کارخانه حدود دو سال است که تولید بخاری خود را متوقف کرده است، تصریح کرد: تولید این محصول برای شرکت ارج با زیان بسیاری همراه شده است در این میان حضور مغازه‌های زیرپله‌ای که اقدام به تولید این محصول می‌کنند نیز در این رابطه بی‌تأثیر نیست.

تسهیلات بخش تولید را فقط در کاغذ دیده‌ام

به‌گفته حامدی: هم اکنون این کارخانه با وجود آنکه هرساله نیروی انسانی خود را از دست می‌دهد اما در حال حاضر کمبود نیروی متخصص نداشته و حتی امکان جذب را هم به وجود آورده است چرا که به‌اعتقاد بنده با تأمین مالی ارج به روزهای طلایی خود برگشت پیدا می‌کند.

وی ضمن بیان این مطلب که در دوره‌های پیش این کارخانه حدود 2800 نیروی انسانی در سال را در اختیار داشت، گفت: در سال 89 هزار نیروی انسانی در این کارخانه فعال بودند که در حال حاضر نیروی رسمی 180 و قراردادها و روزمزد حدود 300 نفر شده است. در مجموع 450 نفر در این کارخانه مشغول فعالیت هستند.

حامدی با اشاره به اینکه کاهش نیروی انسانی به‌صورت خرید خدمت و بازنشستگی در این کارخانه صورت گرفته است، افزود: هم اکنون یخچال،‌ فریزر و آبگرمکن از جمله تولیدات این کارخانه به شمار می‌آید.

وی گفت: هم اکنون ۳ نوع یخچال فریزر در ابعاد ۱۲ و ۱۴ و ۱۵ فوت در کارخانه تولید می‌شود البته در صادرات یخچال هم اقدام مؤثری صورت نگرفته است، در کولر نیز طی سال‌های گذشته تقریباً‌ 10 هزار صادرات به عراق انجام گرفته است.

وی در پاسخ به این پرسش که این کارخانه با توقف تولید کولر بازار صادراتی عراق را از دست خواهد داد یا خیر، تصریح کرد: ارج برندی است که اگر سرمایه گذاری در آن انجام شود قادر به تولید و صادرات لوازم خانگی است به‌نحوی که اگر به بنده 10 میلیارد تومان پول می‌دادند با تعویض قالب‌ها و اصلاح گریدهای انرژی قالب‌های یخچال‌ها را تغییر و لباسشویی و ظرف‌شویی و اجاق گاز را در سبد تولیدات خود قرار می‌دادم.

مدیرعامل سابق شرکت ارج ضمن بیان این مطلب که امیدوار است این کارخانه بتواند تمام لوازم آشپزخانه را تولید کند، اظهار داشت: هرساله سخن از بودجه‌های مختلف به بخش صنعت کشور می‌شود اما باید بگویم تاکنون به‌عنوان یک بخش تولیدی فقط منابع را در کاغذ دیده‌ایم. البته تاکنون هیچ‌کس را هم ندیده‌ام که توانسته باشد تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کند.

با واگذاری کارخانجات لوازم خانگی به برندهای خارجی مخالفم

به‌گفته حامدی، اخیراً وعده‌هایی مبنی بر دریافت وام 5 میلیارد تومانی از طریق استانداری به کارخانه ارائه شده بود که با گذشت 6 ماه از عنوان این مطلب و تلاش مستمر و پیگیری در نهایت مراجع مختلف به‌دلیل بدهی بانکی و ماده 141 کارخانه ارج را حائز دریافت این تسهیلات ندانستند.

مدیرعامل سابق شرکت ارج با تأکید بر اینکه بانک‌های کشور به این سادگی به کسی تسهیلات نمی‌دهند، گفت: البته هنوز مدیران کارخانه ارج ناامید نشده‌اند و به‌دنبال آن هستند که با کسب رضایت سهام‌داران در ساوه مستقر و بدهی‌هایی را پرداخت نمایند.

وی تصریح کرد: البته بانک ملی خود خواستار خارج شدن از حوزه لوازم خانگی است به‌نحوی که کارخانه را برای ارزش‌یابی گذاشته‌اند و بر اساس مزایده در بورس یا بازارهای دیگر به‌فروش خواهند رساند.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه امیدوار است بخش داخلی این کارخانه را بخرد، اظهار داشت: با واگذاری کارخانه‌های داخلی به برندهای خارجی مخالفم. البته سرمایه گذار به این نظرات توجهی نکرده و در فروش فقط خواستار دریافت سرمایه خود است.

وی با اشاره به اینکه در این رابطه دولت باید تمهیداتی را انجام دهد، ‌گفت: دولت باید قوانینی را تنظیم کند که مانع واگذاری کارخانه‌های تولیدی لوازم خانگی به برندهای خارجی شود، به‌عنوان نمونه با وجود آنکه فیلور را سامسونگ خریداری کرد و شایعه واگذاری “ارج” به “ال‌جی ” نیز مطرح می‌شد اما باید بگویم این‌گونه اقدامات خیانت به تولید داخلی کشور است.

به‌گفته حامدی، هیچ برند خارجی تولیدات خود را با برندهای ایرانی به فروش نخواهد رساند.

مدیرعامل سابق کارخانه ارج اضافه کرد: به‌اعتقاد بنده سال گذشته نزدیک به هزار میلیارد فروش محصولات سامسونگ و  ‌ال‌جی در ایران است که این رقم با لحاظ مابه‌التفاوت سود و عوارض گمرکی نسبت به محصول نهایی که وارد کشور می‌شود 25 درصد است. بدین ترتیب 25 درصد هزار میلیارد 250 میلیارد است که می‌توان نتیجه گرفت ارج را برندهای خارجی مجانی می‌خواهند خریداری کنند.

۸۰ درصد کیفیت محصولات ال‌جی و سامسونگ در کارخانه ارج است

این فعال اقتصادی با اشاره به “در صورت کمک مالی به ارج قادر به رقابت با ال‌جی و سامسونگ خواهیم بود”، گفت: در حال حاضر تولیدات ال‌جی از لوازم کلیدی استفاده نمی‌کنند به‌طوری که حدود 80 درصد کیفیت ال‌جی و سامسونگ در کارخانه ارج وجود دارد که با دریافت منابع لازم قادر به رقابت با آنها خواهد بود.

وی با بیان اینکه مشمول ماده ۱۴۱ (شرکت ورشکسته) بوده وامکان واردات مواد اولیه برای این کارخانه وجود ندارد، گفت: البته تجار داخلی با صرف هزینه‌هایی مواد اولیه مورد نیاز کارخانجاتی همانند وضعیت فعلی ارج را به داخل کشور وارد و با اضافه مبالغی به فروش می‌رسانند.

حامدی با اشاره به اینکه نوسانات نرخ ارز نیز مشکلات خاص خود را برای کارخانه به وجود آورد، اظهار داشت: تا حدودی تحت تأثیر نوسانات ارز قرار گرفته‌ایم اما به‌دلیلی که در مطالب بالا عنوان کردم کارخانه ارج دیگر گرفتار گمرگ و واردات مواد اولیه نیست.

تسنیم

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *