از سر گیری وام ازدواج و چند سوال

يكشنبه ، 12 مرداد 1393 ، 09:04

 

دولت به وعده پیشین خود مبنی برا از سرگیری پرداخت وام ازدواج بعد از عید فطر عمل کرد و بانک های ملی وصادرات مامور پرداخت این وام شدند.

به گزارش بانکی دات آی آر، این اقدام دولت جای تقدیر دارد اما چند سوال اساسی باقی است.

چرا به غیر از دوبانک سایر بانک ها موظف به ورود به این عرصه نشدند؟ چرا مبلغ وام ها به قدری کم است که به مثابه یک شوخی می ماند؟ مگر بانک ها به غیر از اعطای تسهیلات به مردم چه وظیفه عمده دیگری دارند که از آن طفره می روند؟

وام های خود اشتغالی و کار آفرینی هم کم از وام ازدواج ندارند چرا به آنها توجه ویژه نمی شود؟

نکته دیگر اینجاست که بعد از اعلام آغاز پرداخت وام ازدواج از امروز سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به علت ترافیک بالا از دسترس خارج شد این موضوع به اهمیت این وام اندک نزد مردم تاکید دارد و اهمیت توجه به آن را دوچندان می کند.

طبق اعلام رسمی بانک مرکزی تا تیرماه سال گذشته یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۶۶۹ نفر در صف ازدواج بوده اند اما وزیر اقتصاد در مجلس تاکید کرده که متقاضیان وام ازدواج بیش از ۲ میلیون نفر هستن.

شرایط وام ازدواج بانک ملی

قرض الحسنه ازدواج

شرايط و مقررات

متقاضي مقيم محل بوده و در محدوده شعبه ساكن باشد.


افتتاح حساب پس انداز قرض الحسنه نزد شعبه ( اولويت با كسانيكه بيش از يك سال سابقه افتتاح حساب فعال دارند )


مبلغ تسهيلات حداكثر 000ر000ر30 ريال، مشروط برآنكه متقاضي قادر به پرداخت اقساط باشد.


سن متقاضي حداقل 18 سال تمام باشد.


مدت بازپرداخت آن حداكثر سه سال و به اقساط مساوي ماهيانه (36 قسط ) است.


نرخ كارمزد طبق تعرفه بانك مي باشد.


اعطاي قرض الحسنه ازدواج براي تهيه جهيزيه و ازدواج به متقاضياني كه براي بار دوم ازدواج مي كنند و يا بيش از يك سال از تاريخ ازدواج آنها گذشته است ،‌مقدور نمي باشد.


محاسبه اقساط ماهيانه و سود تسهيلات
مدارك مورد نياز

دفترچه حساب پس انداز ( با مانده مناسب )


اصل و كپي صفحات اول و دوم شناسنامه زوجين ( از هر كدام يك برگ )‌


اصل و كپي صفحات اول تا پنجم سند ازدواج ( از هر كدام يك برگ )


اصل و كپي كارت ملي زوجين و ضامن/ضامنين


معرفي ضامن يا ضامنين معتبر و مورد قبول بانك


اصل و تصویر شناسنامه ،کارت ملی و فیش حقوقي يا مستندات شغلي ضامن/ضامنين


سه عدد تمبر مالياتي ( از بانك تهيه شود )
تذكرات

هنگام مراجعه به شعبه ارائه اصل كليه مدارك جهت مطابقت با اصل الزاميست.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

► چند نوع بانک داریم؟
صکوک چیست؟ ◄

مطالب مرتبط

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

ایسنا نوشت: بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپرداز‌ها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

خرج 205 هزار میلیاردتومانی برای فروکش التهاب بازار بین بانکی+ نمودار

نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود....


اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود در کانال 23.5 درصد باقی مانده و با کاهشی بسیار جزئی مواجه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، این درحالیست که میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز نیز که یکی از ابزار کنترل نرخ بهره است، از مرز 205 همت در هفته گذشته فراتر رفته و اعتبارگیری قاعده مند شبکه بانکی در حدود کمتر از 3 همت رقم خورده است. چکیده این موارد می‌تواند به معنای فروکش کردن التهاب تقاضای بانکی در ازای تزریق 205 همتی به بازار باز باشد.


جزئیات نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته

بر اساس آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 12 اردیبهشت 1403 معادل 23.5 درصد اعلام شده است که در مقایسه با دو هفته گذشته خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این درحالیست که در اواخر سال 1402 و ابتدای 1403 نرخ بهره بین بانکی که به نوعی قیمت توافقی استقراض منابع مالی بین بانک‌ها به شمار می‌آید، با التهاب بازارها در نتیجه مسائل مربوط به آخر سال با افزایش مواجه شده بود و در اولین هفته فروردین معادل 23.62 درصد به ثبت رسید.


بر اساس گزارش اکوایران، به‌طور کلی بانک‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی می‌توانند در صورت نیاز به منابع مالی از یکدیگر به مدت 24 تا 48 ساعت استقراض کنند. نرخ بهره این عملیات نیز به صورت شناور در یک کانال مدیریت شده توسط بانک مرکزی شکل می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی مهمترین نرخ بهره در اقتصاد تلقی می‌شود، سیاستگذار پولی عموما با هدف کنترل نرخ بهره با استفاده از ابزاری مانند عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند اقدام به دخالت غیرمستقیم در روند تغییرات نرخ بهره می‌کند.


فروکش التهاب در بازار بین بانکی در ازای تغذیه 205 همتی از بازار باز

بر اساس مطالعات، تغییرات نرخ بهره تابع فشار مازاد تقاضا در بازار بین بانکی است که بر اساس آن هرگاه مازاد تقاضا افزایش یابد فشارها در جهت بالاتر رفتن نرخ بهره شکل می‌گیرد. در مقابل هرگاه مازاد عرضه شدت بیشتری داشته باشد، بانک‌ها حاضرند در ازای نرخ بهره پایین‌تری به متقاضیان اعتبار قرض دهند و نرخ بهره کاهش می‌یابد. زمانیکه فشار تقاضا در بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی ممکن است تشخیص دهد که با استفاده از عملیات بازار باز بخشی از تقاضا را تامین کند تا فشار زیادی بر نرخ بهره بین بانکی وارد نشود.


مشاهده می‌شود میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز از ابتدای 1403 تا تاریخ مورد بررسی، حجم بالایی داشته است و در هفته اخیر به بیش از 205 همت که به نوعی سقف تاریخی محسوب می‌شود رسیده است. در مقابل اعتباردهی قاعده‌مند بانک‌ها از بانک مرکزی کاهش یافته که به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت آرامش به بازار بین بانکی در ازای تزریق اعتبار 205 همتی به بازار باز باشد

بنر