مسدود شدن کارت‌های بانکی مهاجرین افغان

دوشنبه ، 26 دی 1401 ، 13:09

 از روز پنج‌شنبه گذشته، یعنی 22 دی ماه کارت‌های بانک ملی کلیه اتباع غیرایرانی شهرستان کاشان و حومه مسدود شده است.


به گزارش بانکی به نقل از بانک مردم و به نقل از تسنیم، داستان مسدودی کارت‌های بانکی مهاجرین افغانستانی که هراز چندگاهی تکرار می‌شود، به نظر می‌رسد آهسته‌آهسته تبدیل به یک روند معمول و آشنا شده است و گویا دراین‌باره هر چه گزارش، خبر، یادداشت و... منتشر شود، راه به جایی نمی‌برد!


در آخرین مورد، «رنا» مدعی شده است از روز پنج‌شنبه گذشته، یعنی 22 دی ماه کارت‌های بانک ملی کلیه اتباع غیرایرانی شهرستان کاشان و حومه مسدود شده است و برداشت و انتقال و حتی خرید با کارتخوان برای دارندگان این کارت‌ها امکان‌پذیر نیست!


«رنا» به نقل از یکی از مخاطبان خود نوشت: «امروز شنبه 24/10/1401 به سرپرستی شعب بانک ملی کاشان مراجعه کردم، جمعی زیادی از مهاجرین به علت مسدودی کارت‌های بانکی‌شان به آنجا مراجعه کرده بودند، ولی کسی جواب درستی نمی‌داد، فقط می‌گفتند افغانی‌ها حسابتان بسته شده، بروید جای دیگر انتقال بدهید و حتی حاضر نبودند پول ما را به صورت وجه نقدی هم بدهند! به بانک‌های دیگر از جمله بانک صادرات، تجارت و سپه هم رفتم اما حساب باز نکردند و می‌گویند برای اتباع حساب باز نمی‌کنیم. درصورتی‌که خیلی از مهاجرین کارت همین بانک‌ها را دارند...»!


آنچه «رنا» به نقل از مخاطبین خود در کاشان نقل کرده است، ظاهراً شامل مهاجرین افغانستانی سایر شهرها هم شده است؛ در همان گزارش مخاطبینی از اصفهان و تهران نیز مدعی شده‌اند، کارت‌های بانک ملی آنان مسدود شده است و این امر مشکلات فراوانی را برای آن‌ها به وجود آورده است.


شماری از خوانندگان «تسنیم» در مشهد نیز در تماس با دفتر منطقه‌ای اعلام کردند که کارت‌های بانکی آنان نیز بدون اطلاع قبلی مسدود شده است، این در حالی است که برای خرید «نان» هم باید از کارت بانکی استفاده شود.


با اینکه بارها و بارها رسانه‌های مختف (با چندین خبر و یادداشت) به این موضوع پرداخته و به مشکلات فراوانی که در پی تصمیم‌های خلق‌الساعه مدیران محترم بانکی برای مهاجرین به وجود می‌آید اشاره کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد واقعاً گوش شنوایی برای شنیدن «دو کلمه حرف حساب» در بین مدیران بانکی پیدا نمی‌شود!


مسئولان ذی‌ربط یا اعتقادی به «مشتری‌مداری» و آیین‌نامه‌هایی که خود درباره تکریم مشتری صادر می‌کنند، ندارند و یا اینکه مشتریان خود را به چند گروه و دسته تقسیم می‌کنند که برای شماری از آن‌ها هیچ ارزش و اعتباری قائل نیستند! همین مقدار مثلاً در لفافه عرض شد!


حال اینکه تصورات ذهنی آقایان هرچه باشد، قوانین مزبور اطلاق دارند و چنین تقسیماتی در آن لحاظ نشده است، لذا مسئولان محترم موظف به رعایت آن هستند و به نظر می‌رسد بی‌توجهی به آن، نوعی ترک فعل محسوب شود!


با کدام ادبیات و با استفاده از چه واژگانی باید نوشت که در سرمای منفی چند درجه و با سوز و سرمای بی‌سابقه، سردرگم کردن شمار زیادی از بندگان خدا، مکافات دارد! آقای مدیر! مسئول محترم! بزرگواری که بی‌محابا دستور مسدودی صادر می‌کنید، کمی هم به مسئولیت ایمانی و حرفه‌ای خود و رعایت حال دیگران بیندیشید.

► بانک آینده: واریز ۸۰ هزار میلیارد به حساب دو مشتری خطای فنی بود
جزئیات وام مسکن در تهران و شهرستان‌ها ◄

مطالب مرتبط

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

ایسنا نوشت: بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپرداز‌ها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

خرج 205 هزار میلیاردتومانی برای فروکش التهاب بازار بین بانکی+ نمودار

نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود....


اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود در کانال 23.5 درصد باقی مانده و با کاهشی بسیار جزئی مواجه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، این درحالیست که میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز نیز که یکی از ابزار کنترل نرخ بهره است، از مرز 205 همت در هفته گذشته فراتر رفته و اعتبارگیری قاعده مند شبکه بانکی در حدود کمتر از 3 همت رقم خورده است. چکیده این موارد می‌تواند به معنای فروکش کردن التهاب تقاضای بانکی در ازای تزریق 205 همتی به بازار باز باشد.


جزئیات نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته

بر اساس آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 12 اردیبهشت 1403 معادل 23.5 درصد اعلام شده است که در مقایسه با دو هفته گذشته خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این درحالیست که در اواخر سال 1402 و ابتدای 1403 نرخ بهره بین بانکی که به نوعی قیمت توافقی استقراض منابع مالی بین بانک‌ها به شمار می‌آید، با التهاب بازارها در نتیجه مسائل مربوط به آخر سال با افزایش مواجه شده بود و در اولین هفته فروردین معادل 23.62 درصد به ثبت رسید.


بر اساس گزارش اکوایران، به‌طور کلی بانک‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی می‌توانند در صورت نیاز به منابع مالی از یکدیگر به مدت 24 تا 48 ساعت استقراض کنند. نرخ بهره این عملیات نیز به صورت شناور در یک کانال مدیریت شده توسط بانک مرکزی شکل می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی مهمترین نرخ بهره در اقتصاد تلقی می‌شود، سیاستگذار پولی عموما با هدف کنترل نرخ بهره با استفاده از ابزاری مانند عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند اقدام به دخالت غیرمستقیم در روند تغییرات نرخ بهره می‌کند.


فروکش التهاب در بازار بین بانکی در ازای تغذیه 205 همتی از بازار باز

بر اساس مطالعات، تغییرات نرخ بهره تابع فشار مازاد تقاضا در بازار بین بانکی است که بر اساس آن هرگاه مازاد تقاضا افزایش یابد فشارها در جهت بالاتر رفتن نرخ بهره شکل می‌گیرد. در مقابل هرگاه مازاد عرضه شدت بیشتری داشته باشد، بانک‌ها حاضرند در ازای نرخ بهره پایین‌تری به متقاضیان اعتبار قرض دهند و نرخ بهره کاهش می‌یابد. زمانیکه فشار تقاضا در بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی ممکن است تشخیص دهد که با استفاده از عملیات بازار باز بخشی از تقاضا را تامین کند تا فشار زیادی بر نرخ بهره بین بانکی وارد نشود.


مشاهده می‌شود میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز از ابتدای 1403 تا تاریخ مورد بررسی، حجم بالایی داشته است و در هفته اخیر به بیش از 205 همت که به نوعی سقف تاریخی محسوب می‌شود رسیده است. در مقابل اعتباردهی قاعده‌مند بانک‌ها از بانک مرکزی کاهش یافته که به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت آرامش به بازار بین بانکی در ازای تزریق اعتبار 205 همتی به بازار باز باشد

بنر