درقاب تصویر/ در کارخانه بوئینگ چه می گذرد؟

بوئینگ پس از ایرباس بزرگترین کمپانی هواپیما سازی جهان است. از لحاظ حجم، این کارخانه بزرگترین سازه دنیاست. مرکز این شرکت در شیکاگو است و در سیاتل نیز شعبه مهمی دارد. همچنین شرکت بوئینگ با ناسا در طرحهای فضایی متعددی شراکت دارد.

ویلیام ادوارد بوئینگ

ویلیام بوئینگ (سمت چپ) در سال ۱۹۲۹

ادوارد بوئینگ در اکتبرسال ۱۸۸۱ در دترویت به دنیا آمد. بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه یل در سال 1904 در واشنگتن وارد تجارت چوب شد و به دلیل علاقه‌ای که به پرواز داشت، به صورت سرگرمی به هوانوردی روی آورد و تا سال 1911 زیر نظر گلن‌مارتین به یادگیری پرواز پرداخت. وی معتقد بود در آینده از هواپیما به عنوان وسیله‌ای برای سفر استفاده می‌شود. بوئینگ در سال 1916 شرکت ساخت هواپیمای خود را با نام شرکت تولیدات هوایی پسیفیک راه‌اندازی کرد و پس از ساخت موفق  دو فروند هواپیما نام شرکت را به نام شرکت هواپیمایی بوئینگ تغییر داد و بدین ترتیب اولین غول هواپیماسازی جهان متولد شد.

دریافت سفارش ۵۰ فروند هواپیمای آموزشی از جانب نیروی دریایی ایالات متحده در زمان جنگ و ۲۰۰ فروند هواپیمای پیگیری از جانب سرویس هوایی ارتش، آینده این شرکت را تضمین کرد.

در سال ۱۹۱۹ اولین پست هوایی بین ونکور و سیاتل با نظارت بوئینگ آغاز به کار کرد. این واقعه منجر به کسب مسوولیت پست هوایی ایالت متحده در سالهای بعد گردید.

 

تا سال ۱۹۲۸ بوئینگ به یکی از بزرگترین سازندگان هواپیمای ایالت متحده تبدیل شد و به سمت حمل و نقل هوایی نیز روی آورد. در سال ۱۹۳۴ نشان اعتبار گوگن‌هیم به ازای تلاشهای بوئینگ در کمک به رشد صنعت هوانوردی و ایجاد مسافرتهای هوایی به وی اعطا گردید. به این ترتیب اولین برنامه پرواز هوایی مسافرین در شب و در فواصل طولانی نیز توسط بوئینگ راه‌اندازی شد.

ویلیام بوئینگ در سال ۱۹۳۴ صنعت هوانوردی را ترک کرد و با شروع جنگ جهانی دوم برای رفع نیازهای نظامی، به سمت تولید سلاح روی آورد. اگرچه وی تنها ۱۸ سال در صنعت هوانوردی حضور داشت، اما به جرات می‌توان گفت کمتر کسی به اندازه او در صنعت هوایی نقش‌آفرینی نموده است.

 

در سال ۱۹۳۶ پیش از جنگ جهانی دوم بوئینگ تصمیم گرفت تعداد کارکنان خود را در سیاتل افزایش دهد و تا آخر سال ۱۹۳۸ آن را به ۲۹۶۰ نفر رسانید. این رقم در زمان حمله ژاپنی‌ها به پیرل‌هاربر در سال 1941 به 28840 نفر رسیده بود.

شرکت بوئینگ در این مدت ۱۸ سال سه نوع هواپیمای نظامی برای ارتش آمریکا تولید نمود: B-17 ، B-29 و هواپیمای آموزشی کی‌دت. این دو بمب‌افکن برگ برنده آمریکایی‌ها در جنگ بودند. B-29 بوئینگ حامل اولین بمب اتمی بود که بر سر مردم ژاپن فرود آمد.

ادوارد بوئینگ در ۲۸ سپتامبر ۱۹۵۶در سن ۷۵ سالگی درگذشت.

اگرچه این شرکت در زمان بحران اقتصادی اوضاع چندان مناسبی را سپری نمی کند و مجبور به اخراج تعدادی از کارکنانش شد، اما همچنان یکی از بزرگترین کمپانی های جهان به شمار می رود.

تصاویر زیر مراحل تولید یکی از جدیدترین مدل های بوئینگ را به تصویر می کشد.

شهرزاد کیافر

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *