چگونگی هزینه بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی اشتغال/ تعریف جدید مشاغل زیان آور

دوشنبه ، 1 دی 1393 ، 10:35

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل ازتسنیم، علی ربیعی درحاشیه بازدید از کارخانه سیمان ساوه در جمع خبرنگاران افزود: برای ایجاد فرصت های شغلی جدید، هزار میلیارد تومان در بودجه سال 94 زیرنظر دبیرخانه شورای عالی اشتغال پیش بینی شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: بخشی از این تسهیلات برای کمک های فنی، بخشی برای کمک به یارانه سوخت کارخانه ها و بخش دیگر از تسهیلات برای بخش های مختلف تولید اختصاص می یابد.

وی گفت: در نشست هفته گذشته با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص کمک گرفتن از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال صحبت شد که چگونه بتوانیم از منابع صندوق برای تحقق این مهم استفاده کنیم.

وزیرتعاون افزود: هفته گذشته نیز نشست مشترکی با شورای پول و اعتبار و با حضور روسای بانک ها و مسئولان بانک مرکزی برای تخصیص تسهیلات به این بخش برگزار شد.

هدایت مسیرمشاغل سخت و زیان آور
ربیعی با بیان آنکه برخی از مشاغل سخت و زیان آور سلامت کارگران را همواره تهدید می کند، یادآور شد: در صورتی که 10 روز وقفه در مشاغل سخت و زیان آور ایجاد می شد، نوع سختی و زیان آوری شغل ابطال می شد؛ اما هم اکنون با تلاش هایی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام داده، فاصله 10 روز وقفه به یکسال افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه باید ویژگی های مشاغل و سخت و زیان آور تغییر کند، افزود: امروز متاسفانه بخش مهمی از سختی و زیان آوری مشاغل که بار مالی زیادی دارند، می توان با استانداردسازی سختی آن ها را کاهش داد.

به گفته ربیعی، نبود آموزش، نامناسب بودن ارگونومی مناسب در کار، ماهیت زیان آور فیلتراسیون و در نهایت نبود ایمنی در کار برخی از مشاغل را در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار داده است.

وی ادامه داد: با حمایت کارفرمایان می توان برخی از ویژگی های کار را تغییر داد و میزان بروز شرایط نامناسب در کار را دگرگون کرد به طوری که با استانداردسازی و آموزش می توان ماهیت زیان آوری را در کار تغییر داد.

وزیر کار گفت: از آنجا که برخی از مشاغل در ذات خود سخت هستند، باید تلاش کنیم با استانداردسازی زیان آوری آنها را کم کنیم.

ربیعی یادآور شد: سخت و زیان آوری کار، بار مالی برای تامین اجتماعی دارد که با مطالعه می توان این بار مالی را کاهش داد. یکی از راههای کاهش زیان آوری در مشاغل سخت، استانداردسازی و آموزش است که متاسفانه دوره های آموزش برای سلامت کار ناچیز و کم است که باید ارتقا یابد.

وی گفت: امسال وزارت کار تلاش کرده که مشاغل سخت و زیان آور را به سوی مشاغلی که در ذات خود زیان آوری ندارند، هدایت کند.

وی توضیح داد: برای این مهم کمیته های حفاظت کار را افزایش داده ایم و کارهای مطالعاتی زیادی در این خصوص حال انجام است.

حفظ اشتغال موجود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: مشکل اصلی حفظ اشتغال است، کلینیک هایی را برای این موضوع طراحی کرده ایم و تفاهم نامه هایی با وزارت صنعت معدن تجارت و بانک مرکزی امضا کردیم به طوری که 243هزار شغل در معرض ریزش قرار گرفت لذا کارشناسان کلینیک ها می روند در سطح کارگاهها مطالعه می کنند، هرچند بحث جرایم بیمه ای ومالیات در برخی از بنگاهها دارای مشکل وجود دارد.

ربیعی ادامه داد: در لایحه بودجه داوطلبانه موضوع بخشودگی جرایم بیمه ای را عنوان کردیم تا کارفرماها بتوانند جان بگیرند زیرا نظام تولید کشور هم بیمار است.

وی گفت: درخصوص استمهال وام ها نیز مذاکراتی صورت گرفته که خوشبختانه با تفاهمی که با بانک مرکزی کردیم قرار شده 50 تا 60درصد تسهیلات پرداختی به بخش صنعت به عنوان سرمایه در گردش مورد استفاده قرار گیرد.

با سفید امضاها به شدت مقابله می کنیم

وزیر کار گفت: در بحث امنیت شغلی کارگران با سفید امضاها به شدت مقابله می کنیم، سفید امضا ملاک داوری ما در دادگاهها قرار نمی گیرد و این موضوع را به دادگاهها بخشنامه کرده ایم.

وی گفت: طرح جدیدی در بحث بیمه بیکاری داریم، افرادی که دچار بیکاری هستند به کارگاهها معرفی خواهند شد. کارگاههای که دچار مشکل می شوند بیکاران آن به کارگاههای دیگر معرفی می شوند و بخشی از مزد را ما و بخشی دیگر را کارفرما پرداخت خواهد کرد.

وی توضیح داد: داریم با کانون های کارفرمایی تفاهمنامه هایی امضا می کنیم 200 هزار نفر بیمه بیکاری داریم که 2 هزار میلیارد تومان صرفه جویی خواهد شد.

 

► بانکی: پیش‌خوان روزنامه‌های اقتصادی امروز،3دی 93
برگشت 6.7 درصدی بورس در آذرماه ◄

مطالب مرتبط
بنر