باید انقلاب اقتصادی در حوزه نظام بانکی ایجاد شود

پنجشنبه ، 20 فروردين 1394 ، 09:31

 

بانکی دات آی آر:  «با ساختار موجود شبکه بانکی، امکان تحول اقتصادی و ظهور اقتصاد مقاومتی ممکن نیست.»


وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: ساختار نظام بانکی بعضا براساس هدایت سپرده‌های مردم به سمت سوداگری شکل گرفته است.

وی افزود: مدیریت بانک مرکزی باید متحول شده و برپایه ادبیات روز اقتصادی جهان یعنی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت نظام بانکی را مجدداً تعریف کنند و نظارت قوی و منسجم بر عملکرد نظام بانکی و رونق تولید داشته باشند و پاسخگوی عملکرد شبکه بانکی نیز باشند.

این کارشناس اقتصادی با طرح این سوال که آیا مدیریتهای بانک مرکزی و مدیران نظام بانکی پاسخگوی حجم بالای مطالبات معوق بوده‌اند؟ گفت: در اقتصاد و بانکداری اسلامی، سپرده های مردم به عنوان امانت در بانکها سپرده گذاری می گردد و بانک ها وکیل هستند سپرده‌های مردم را به اولویتهای سرمایه گذاری که توسط دولت تعیین می‌گردد هدایت کنند.

او ادامه داد: حال واقعاً ساختار موجود نظام بانکی با ادبیات بانکداری اسلامی اداره می‌گردد؟ به نظر بنده مدیران شبکه بانکی باید پاسخگوی مطالبات معوق هزاران میلیارد تومانی باشند که در واقع امانت سپرده‌های مردم بوده است.

شقاقی ادامه داد: باید انقلاب اقتصادی در حوزه نظام بانکی ایجاد شود و با وضعیت موجود نظام بانکی و رفتارهای محافظه کارانه امکان تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید وجود ندارد.

وی با اشاره به رقم 700 هزار میلیارد تومانی نقدینگی در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: این حجم بالای نقدینگی عمدتاً در بانکها است، ولی تولید همچنان از کمبود نقدینگی و سرمایه رنج می‌برد.

این اقتصاددان اظهار کرد: این مسایل هیچگونه ارتباطی با تحریم‌ها ندارند و عملکرد نادرست نظام بانکی سابقه طولانی دارد و ساختار نظام بانکی کشور برپایه رونق بخشهای غیرمولد و مخرب بخش تولید شکل گرفته و باید با دگرگونی و تغییر مقررات و قوانین و ساختارهای فراروی نظام بانکی و پاسخگوپذیرتر کردن مدیریت بانک مرکزی، ماموریت نظام بانکی برای هدایت نقدینگی 700 هزارمیلیارد تومان به سمت تولید و رونق بخش مولد تعریف مجدد کرد.

► تاکید وزیر ارتباطات بر حمایت از بخش خصوصی
گوشی‌های دریافت کننده‌ی اندروید لالی‌پاپ هواوی ◄

مطالب مرتبط
بنر