درمان سرطان بوسیله ی جراحی با امواج رادیویی

پنجشنبه ، 21 آبان 1394 ، 09:42
بانکی دات آی آر: جدیدترین فناوری های رادیو جراحی یا جراحی با امواج رادیویی، برای درمان سرطان مورد استفاده قرار میگیرند.
بنیاد چمپلی(Champali) در پرتغال سازمانی غیرانتفاعی است که عمدتا با پژوهش در درمان سرطان سروکار دارد. تخمین زده می شود در سال جاری میلادی، حدود 15هزار بیمار با تومورهای مختلف در اینجا تحت درمان قرار بگیرند.
در فناوری درمان با تابش یا جراحی با امواج رادیویی بیمار را در دستگاهی می گذارند که شتابگر خطی نام دارد. شتابگر، فوتونها (ذرات موج) را به صورت باریکه شتاب می دهد و به سوی تومور می راند. باریکه ی فوتونها، کار چاقوی جراحی را انجام می دهد و تومور را می بـُرد.
بخشی از فناوری که نسبت به قبل پیشرفت کرده، دقت آن است. در واقع فوتونها با دقتی کمتر از میلیمتر به تومور می خورند. با این روش غیرمهاجم که نیاز به جراحی را از میان برمی دارد، می توان درمان را تسریع کرد. برخی از تومورها را می توان در چند جلسه از بین برد.
یکی از مهمترین انواع سرطان، سرطان پروستات است. هر ساله در28 کشور اتحادیه اروپا حدود 400 هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند که در این میان 20درصد، جان خود را از دست میدهند.
ابزار ردیابی در رادیو جراحی
نیروی محرک پژوهشهای درمان سرطان در این بنیاد، پروفسور کارلو گرکو (Carlo Greco) است. او متخصص درمان سرطان با تابش است. وی فناوری های جدیدی برای بهبود دقت دستگاه رادیو جراحی اختراع کرده است. مثلا استفاده از سیستم مکان یاب مشابه همان سیستمی است که در خودروها استفاده می شود.
وی در مورد استفاده از ابزار ردیابی در فناوری رادیو جراحی می گوید: "این ابزار خیلی شبیه به دستگاههای جهت یاب است که این روزها می شناسیم و به ما می گوید که همین الآن در چه وضعیتی هستیم، حرکت را ردیابی می کند و به ما امکان می دهد کارهای لازم را انجام بدهیم تا پروتون ها با دقت زیاد به همان نقطه ای بخورند که می خواهیم.مجرای ادرار از میان پروستات می گذرد. با روشی که ما به کار می بریم و با ردگیری حرکت در طول درمان مطمئن هستیم که آسیبی به این مجرا وارد نمی شود و در نتیجه عوارض جانبی این درمان خیلی کم است".
پروفسور گرکو می گوید که فناوری هایی که در درمان تومورهای مختلف به کار برده می شوند همه از اصول یکسان تبعیت می کنند. وی می افزاید: "قبل از درمان وضعیت بیمار را با (سی تی اسکن) می سنجیم. حجم تومور و آناتومی آن را می بیینیم".
پروفسور گرکو در پاسخ به این سؤال که آیا درمان با این فناوری به صرفه است یا خیر می گوید: "این درمان از درمان های معمول بصرفه تر است، زیرا تعداد دفعاتی که بیمار باید تحت درمان قرار بگیرد به مقدار قابل ملاحظه ای کم تر می شود. در برخی موارد بیماری اصلی را در یک جلسه درمان می کنیم یعنی بیمار تنها یک بار تحت تابش شدید قرار می گیرد که برای بیمار بسیار راحت تر است".
درمان سرطان هنوز در بسیاری موارد مشکل یا غیرممکن است؛ اما درمان بسیار دقیق با امواج رادیویی، گام مهمی در رسیدن به علاج قطعی سرطان محسوب می شود.

برگرفته از Euronet

مترجم: مهرداد دستورانی

► خلق موسیقی بدون استفاده از آلات موسیقی؟!
شرکتهایی که بیشترین ثروت نقدی خارج از کشور را دارند ◄

مطالب مرتبط
بنر