نگرانی ایلان ماسک از اثرات جنگ جهانی سوم

دوشنبه ، 23 آذر 1394 ، 12:58

بانکی دات آی آر: «ایلان ماسک» (Elon Musk)، مدیر ارشد شرکت‌های تسلا (Tesla) و SpaceX، از نگرانی خود بابت بروز احتمالی جنگ جهانی سوم خبر داد. او گفت که با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که بشر در حوزه‌ی علم و تکنولوژی داشته، هنوز هم کارهای احمقانه‌ی زیادی از او سر می‌زند و نگران است که تشدید روند کنونی، سفر انسان به مریخ را منحل کنند.

به گزارش دیجی کالا، دنیا در آشوب به سر می‌برد؛ در یک سمت دنیا دانلد ترامپ را داریم که خودش را نامزد ریاست جمهوری یکی از قدرتمندترین کشورهای دنیا کرده و به نظر می‌رسد که اگر مکزیک برای ساختن دیوار مرزی بین آمریکا و آن کشور خرج نکند، او دکمه‌ی انفجار اتمی را فشار می‌دهد. در سمت دیگر ولادیمیر پوتین هست که می‌گوید به خاطر اشتباه GPSها بوده که سربازهایش به نروژ حمله کرده‌اند. سوییس هم که تا حالا ساکت و آرام بوده، حوصله‌اش سر رفته و به لیختن‌اشتاین حمله می‌کند. کار به جایی رسیده که هفته‌ای نیست خبر یک انفجار یا کشتار فجیع را از رسانه‌ها نشنویم.

او اخیرا در مصاحبه‌ای که با GQ داشته، از اشتیاق و ایده‌های بلندپروازانه‌ی خودش و انسان امروز برای سفر به مریخ حرف زده و گفته که امیدوار است بتواند با موشک‌هایی که شرکت SpaceX اش می‌سازد، این سفر را هرچه زودتر محقق کند.

او در این مصاحبه به نکته‌های جالبی در مورد دستاوردهای تکنولوژیک تا عصر حاضر و وقفه‌هایی که در دوران مختلف داشته اشاره کرده و می‌گوید:

” اکثر ما فکر می‌کنیم که پیشرفت‌ها به خودی خود حاصل می‌شوند ولی این‌طور نیست. حرکت بشر صرفا جهت رو به پیشرفت ندارد. دوره‌هایی در تاریخ بوده که انسان‌ها اهراام مصر و امپراتوری روم و چیزهای دیگری ساختند اما تمدن‌های بعدی‌شان هرگز نتوانستند پیشرفت بیش‌تری داشته باشند. نباید به خودمان مغرور شویم و فکر کنیم که این اتفاق دیگر تکرار نمی‌شود. صنعت نکنولوژی امروز باعث می‌شود که به خودمان ببالیم و بعید بدانیم که باز هم پس‌رفت داشته باشیم. یک جنگ جهانی دیگر بشر را در زمینه‌های بسیار زیادی به عقب برمی‌گرداند.

الان امیدهایی به مستقر شدن انسان روی مریخ وجود دارد اما من می‌ترسم که رویدادهایی که در زمین رخ می‌دهد نه تنها پیشرفت را متوقف کند، بلکه جهت برعکسی را پیش بگیرد. نباید احتمال بروز جنگ جهانی سوم را دست کم بگیریم. در سال 1912 دنیا در صلح و صفا بود که ناگهان همه چیز به هم ریخت. بعد جنگ دوم حادث شد و بعدش هم جنگ سرد. باید اعتراف کنیم که یک جنگ سومی هم می‌تواند اتفاق بیفتد و اگر اتفاق بیفتد، یقینا از هرچه که تا حالا از سر گذرانده‌ایم، بدتر خواهد بود. بعید نیست که تمام سلاح‌های اتمی را روی سر هم خراب کنیم و پس از آن، یک جنبش ضد تکنولوژی ایجاد شود.”

تمام این‌ها صحت دارند و نباید فکر کنیم که همیشه بشر نسبت به گذشته باهوش‌تر و فهمیده‌تر می‌شود. هیچ ضمانتی برای این موضوع وجود ندارد که ما همیشه سیر صعودی را طی کنیم.

ما انسان‌ها در واقع خیلی ساده‌لوح هستیم، تصمیم‌ها و کارهایی که می‌کنیم همیشه از روی عقل نیستند و خیلی وقت‌ها دست به کارهای ناشیانه‌ی وحشتناکی هم می‌زنیم.

► معرفی گوشی جدید Oukitel
تولید انرژی به شیوه گداخت هسته ای ◄

مطالب مرتبط
بنر