دوراهی اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی؛ ساختن یا خریدن(بخش سوم)

شنبه ، 30 آبان 1394 ، 09:57

 

بانکی دات آی آر: اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی با وجود اینکه بصورتی کند و تدریجی مورد اقبال قرار گرفتند، اما منبع آینده گسترش روابط، تعیین نرخ ها و پتانسیل وفاداری مشتری خواهند بود. باوجود اینکه چندین گزینه ی همکاری برای سازمانهای بانکی وجود دارد، آیـا زمان آن فرا رسیده است که بانک ها و اتحادیه های اعتباری جایگزینی اختصاصی را مد نظر قرار دهند؟

سهولت رخنه کردن

به عنوان مثالی از خطرات امنیتی تجربه شده، سرویس CurrentC در طی دوره ی انتشار "نسخه ی بتا"ی خود، مورد رخنه و نفوذ هکرها قرار گرفت. همانطور که می توان تصور کرد، اگر یک کیف پول دیجیتال اطلاعات کارت اعتباری را از دست دهد، مصرف کنندگان به وحشت خواهند افتاد و همین امر هم وجهه ی کیف پول دیجیتال و هم برند و موقعیت تجاری ارائه دهندگان کارت را نابود خواهد کرد. به تازگی و زمانی که برخی از بانک ها تصمیم به تعبیه ی فن آوری های امنیتی برای حفاظت از اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی خود گرفتند، همان فن آوری را درصورت ادغام و یکپارچه سازی می توان برای حفاظت از اپ های بانکداری موبایلی نیز بکار برد. این گزاره، موضوع  داشتن اپلیکیشن بانکداری و پرداخت موبایلی امن و یکپارچه ی خاص خود را، برای بانک ها و صادر کنندگان کارت پررنگ تر میکند.

در خلال بحث در مورد گزینه ی استفاده از یک ارائه دهنده ثالث کیف پول دیجیتال، شایان ذکر است که تمامی این ارائه دهندگان سهم و بخشی از تراکنش را میخواهند. بدیهی است که آنها برای کسب سود به این عرصه پا گذاشته اند؛ با نگاهی به برخی عملکردهای این سرویسها در سال 2015، میتوان به این امر اذعان کرد. سرویس Looppay، در تبلیغات با عنوان پذیرفته شده ترین کیف پول موبایلی معرفی میشود و ارائه ای از سامسونگ است؛ Paydiant، یک پلت فرم سفید برای پرداختهای موبایلی، وفاداری مشتری، پیشنهادات و غیره، ارائه ای از پـِی پـَل (Pay Pal)؛ و نهایتا سرویس Softcard (که قبلا ISIS نام داشت)، کیف پول موسوم به NFC ارائه ای از گوگل.

دغدغه ها درخصوص حفظ حریم خصوصی

حفظ حریم خصوصی یکی دیگر از نگرانی های کلیدی است، زیرا ارائه دهندگان ثالث کیف پول دیجیتال برای محاسبه ی سهم خود از هر تراکنش، داده های معاملات انجام شده ی هر مشتری را میخواهند. بانک با بی میلی مجبور به اشتراک گذاری داده های تراکنشها میشوند، اطلاعاتی که می توانند توسط ارائه دهندگان ثالث کیف پول دیجیتال، برای مقاصد دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرند. این یکی از دلایل اینست که ارائه دهندگان ثالث کیف پول دیجیتال می توانند نقش "مار در آستین" را برای بانکها و صادر کنندگان کارت داشته باشند، عناصری که سربزنگاه کنترل کار را در دست میگیرند. در حال حاضر، بسیاری از ارائه دهندگان کیف پول دیجیتال در بازار پرداخت جدید و تازه کار هستند برای گسترش نفوذ خود به بانکها نیاز دارند.

این مطالب بحث را به معرفی یکی دیگر از عوامل جالب توجه میکشاند: رابطه ی مصرف کننده.  اگر یک بانک خود صاحب کیف پول دیجیتال باشد، شانس خود را برای گسترش یافتن و ارائه ی خدماتی مانند کوپن ها/انگیزش های موبایلی، بارکد، و اطلاعات آگاهی بخش مربوط به محصولات جدید را ، افزایش میدهد؛ درصورتیکه بانکها مشترک یه سرویس ثالث کیف پول دیجیتال باشند، امکان انجام اقدامات مذکور را نخواهند یافت. روابط مستقیم مصرف کننده نیز به بانک ها این امکان را میدهد تا دست به نوآوری پیرامون محصولات و خدمات خود زده و مستقیما مصرف کنندگان و مشتریان خود را تحت تاثیر قرار دهند. با این حال، اگر بانک ها و صادر کنندگان کارت از طریق کیف پول دیجیتال ثالثی وارد عمل شوند، قابلیت نوآوری و ارتباط شان محدود شده و دیگر دارای ارتباطی مستقیم با کاربران و مشتریان نیستند.

ادامه دارد...

برگرفته از thefinancialbrand

مترجم: مهرداد دستورانی

► بهینه سازی تجربه ی حضور در شعبه با ابزارهای زمانبندی قرار ملاقات(بخش اول)
تعریف جدیدی از سهولت در بانکداری( بخش دوم) ◄

مطالب مرتبط

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

ایسنا نوشت: بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپرداز‌ها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

خرج 205 هزار میلیاردتومانی برای فروکش التهاب بازار بین بانکی+ نمودار

نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود....


اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود در کانال 23.5 درصد باقی مانده و با کاهشی بسیار جزئی مواجه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، این درحالیست که میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز نیز که یکی از ابزار کنترل نرخ بهره است، از مرز 205 همت در هفته گذشته فراتر رفته و اعتبارگیری قاعده مند شبکه بانکی در حدود کمتر از 3 همت رقم خورده است. چکیده این موارد می‌تواند به معنای فروکش کردن التهاب تقاضای بانکی در ازای تزریق 205 همتی به بازار باز باشد.


جزئیات نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته

بر اساس آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 12 اردیبهشت 1403 معادل 23.5 درصد اعلام شده است که در مقایسه با دو هفته گذشته خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این درحالیست که در اواخر سال 1402 و ابتدای 1403 نرخ بهره بین بانکی که به نوعی قیمت توافقی استقراض منابع مالی بین بانک‌ها به شمار می‌آید، با التهاب بازارها در نتیجه مسائل مربوط به آخر سال با افزایش مواجه شده بود و در اولین هفته فروردین معادل 23.62 درصد به ثبت رسید.


بر اساس گزارش اکوایران، به‌طور کلی بانک‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی می‌توانند در صورت نیاز به منابع مالی از یکدیگر به مدت 24 تا 48 ساعت استقراض کنند. نرخ بهره این عملیات نیز به صورت شناور در یک کانال مدیریت شده توسط بانک مرکزی شکل می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی مهمترین نرخ بهره در اقتصاد تلقی می‌شود، سیاستگذار پولی عموما با هدف کنترل نرخ بهره با استفاده از ابزاری مانند عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند اقدام به دخالت غیرمستقیم در روند تغییرات نرخ بهره می‌کند.


فروکش التهاب در بازار بین بانکی در ازای تغذیه 205 همتی از بازار باز

بر اساس مطالعات، تغییرات نرخ بهره تابع فشار مازاد تقاضا در بازار بین بانکی است که بر اساس آن هرگاه مازاد تقاضا افزایش یابد فشارها در جهت بالاتر رفتن نرخ بهره شکل می‌گیرد. در مقابل هرگاه مازاد عرضه شدت بیشتری داشته باشد، بانک‌ها حاضرند در ازای نرخ بهره پایین‌تری به متقاضیان اعتبار قرض دهند و نرخ بهره کاهش می‌یابد. زمانیکه فشار تقاضا در بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی ممکن است تشخیص دهد که با استفاده از عملیات بازار باز بخشی از تقاضا را تامین کند تا فشار زیادی بر نرخ بهره بین بانکی وارد نشود.


مشاهده می‌شود میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز از ابتدای 1403 تا تاریخ مورد بررسی، حجم بالایی داشته است و در هفته اخیر به بیش از 205 همت که به نوعی سقف تاریخی محسوب می‌شود رسیده است. در مقابل اعتباردهی قاعده‌مند بانک‌ها از بانک مرکزی کاهش یافته که به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت آرامش به بازار بین بانکی در ازای تزریق اعتبار 205 همتی به بازار باز باشد

بنر