فرق تحویلدار وتحصيلدارچیست؟

يكشنبه ، 11 خرداد 1393 ، 08:48

 

دو واژه مشابه مربوط به حوزه بانکداری و نظام اداری کشور"تحویلدار و تحصیلدار" گاهی ما را به شک می اندازد، معنای این کلمات چیست چه وجوح مشترک و تفاوت هایی بین این دو وجود دارد.

به گزارش بانکی دات آی آر، هردو این ها در واقع وظایف سنگینی برعهده دارند و به عنوان کارکنان صف در صف اول تعامل با مشتریان بانک ها وکارکنان شرکت ها هستند.رعایت انصاف و حساب برای آنها اهمیت بالایی دارد اما وظایف هرکدام از آن ها به این شرح است:

شرح وظايف تحصيلدار
۱- مسئوليت وپاسخگوئي نسبت به نحوه انجام اموردربرابر مقامات مافوق ومسئولين ذيربط.

۲- مطالعه دستورالعملها وبخشنامه ها ونامه هاي عمومي و رفع ابهام.

۳- تحويل گرفتن كليدهاي درب ورودي وسعي در حفظ ونگهداري آنها طبق دستورالعمل.

۴- صبحها نيم ساعت قبل از شروع ساعت كاري درشعبه حاضر شود.

۵- انجام نظافت سالن كاركنان ومشتريان وتميزكردن ميز،مبل وصندليها  لوازم واثاثيه وسرويس بهداشتي.

۶- مهيا كردن آب جوش جهت تهيه چاي ودادن چاي به مشتريان وكاركنان بانك.

۷- مراجعه به بانك هاي عامل جهت امور بانكي شعبه اعم از دريافت وپرداخت وجه نقدو...

۸- مراجعه به دفاترپستي جهت انجام امورشعبه.

۹- ممهورنمودن دستورپرداختها ودفترچه هاي پرداخت اقساط تسهيلات اعتباري.

۱۰- ثبت نامه ها ومكاتبات وارده وصادره درسوابق.

۱۱- نگهداري بخشنامه ها ودستورالعملها و نامه هاي عمومي طبق دستورالعملهاي صادره.

۱۲- انجام عمليات و آماده سازي ،بسته بندي وارسال اسنادشعبه به بايگاني راكد طبق دستورالعمل.

۱۳- پيش بيني ملزومات ولوازم موردنياز بايگاني شعبه واعلام به مسئولين .

۱۴- صرفه جوئي در هزينه هاي شعبه اعم از خريد لوازم وملزومات ومصرف آب و گازو...

۱۵- حفظ ونگهداري اسراز و اطلاعات مشتريان و كاركنان شعبه.

۱۶- انجام كليه دستوراتي كه ازسوي مسئولين واحد و يا طبق بخشنامه ها دستور العمل ها و نامه هاي عمومي ارجاع مي گردد.

وظايف تحویلدار


نقد كردن چك ها و پرداخت پول پس از كنترل امضا و مبالغ و وجود پول كافي در حساب هاي بانكي؛

دريافت چك و واريز پول پس از كنترل مبلغ و صحت شماره حساب؛

بررسي امضاي چك و ساير اطلاعات مانند تاريخ،نام بانك، مشخصات درياف تكننده چك و قانوني بودن اسناد؛


وارد كردن معاملات به كامپيوتر براي ثبت اطلاعات و صدور رسيد؛


شمارش دستي و يا ماشيني اسكناس ها؛ سكه و چك هاي دريافتي براي واريز يا انتقال به شعبه هاي ديگر
و يا شعبه مركزي بانك؛


تشخيص خطاها هنگام عدم همخواني بدهي ها ودارايي ها )اعتبارها(؛

آماده كردن و بازبيني چك هاي وصولي؛


دست هبندي پو لهاي نقد و سكه هاي موجود دركشور؛


پردازش معاملاتي چون سپرده هاي كوتاه مدت و بلندمدت، معاملات تحويلداري خودكار، واريزي هاي شبانه، واريزي هاي پستي و حساب هاي پس انداز بازنشستگي؛


مرتب كردن ارزها، پول هاي دريافتي و پول ها وسكه هاي موجود در جعبه ها براساس واحدهاي پولي.ابزار به كار رفته

► بانکداري الکترونیک بین بانکی (قسمت دوم)
5 ترس متداول مردم از اس ام اس بانک ◄

مطالب مرتبط

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

ایسنا نوشت: بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپرداز‌ها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

خرج 205 هزار میلیاردتومانی برای فروکش التهاب بازار بین بانکی+ نمودار

نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود....


اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود در کانال 23.5 درصد باقی مانده و با کاهشی بسیار جزئی مواجه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، این درحالیست که میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز نیز که یکی از ابزار کنترل نرخ بهره است، از مرز 205 همت در هفته گذشته فراتر رفته و اعتبارگیری قاعده مند شبکه بانکی در حدود کمتر از 3 همت رقم خورده است. چکیده این موارد می‌تواند به معنای فروکش کردن التهاب تقاضای بانکی در ازای تزریق 205 همتی به بازار باز باشد.


جزئیات نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته

بر اساس آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 12 اردیبهشت 1403 معادل 23.5 درصد اعلام شده است که در مقایسه با دو هفته گذشته خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این درحالیست که در اواخر سال 1402 و ابتدای 1403 نرخ بهره بین بانکی که به نوعی قیمت توافقی استقراض منابع مالی بین بانک‌ها به شمار می‌آید، با التهاب بازارها در نتیجه مسائل مربوط به آخر سال با افزایش مواجه شده بود و در اولین هفته فروردین معادل 23.62 درصد به ثبت رسید.


بر اساس گزارش اکوایران، به‌طور کلی بانک‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی می‌توانند در صورت نیاز به منابع مالی از یکدیگر به مدت 24 تا 48 ساعت استقراض کنند. نرخ بهره این عملیات نیز به صورت شناور در یک کانال مدیریت شده توسط بانک مرکزی شکل می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی مهمترین نرخ بهره در اقتصاد تلقی می‌شود، سیاستگذار پولی عموما با هدف کنترل نرخ بهره با استفاده از ابزاری مانند عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند اقدام به دخالت غیرمستقیم در روند تغییرات نرخ بهره می‌کند.


فروکش التهاب در بازار بین بانکی در ازای تغذیه 205 همتی از بازار باز

بر اساس مطالعات، تغییرات نرخ بهره تابع فشار مازاد تقاضا در بازار بین بانکی است که بر اساس آن هرگاه مازاد تقاضا افزایش یابد فشارها در جهت بالاتر رفتن نرخ بهره شکل می‌گیرد. در مقابل هرگاه مازاد عرضه شدت بیشتری داشته باشد، بانک‌ها حاضرند در ازای نرخ بهره پایین‌تری به متقاضیان اعتبار قرض دهند و نرخ بهره کاهش می‌یابد. زمانیکه فشار تقاضا در بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی ممکن است تشخیص دهد که با استفاده از عملیات بازار باز بخشی از تقاضا را تامین کند تا فشار زیادی بر نرخ بهره بین بانکی وارد نشود.


مشاهده می‌شود میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز از ابتدای 1403 تا تاریخ مورد بررسی، حجم بالایی داشته است و در هفته اخیر به بیش از 205 همت که به نوعی سقف تاریخی محسوب می‌شود رسیده است. در مقابل اعتباردهی قاعده‌مند بانک‌ها از بانک مرکزی کاهش یافته که به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت آرامش به بازار بین بانکی در ازای تزریق اعتبار 205 همتی به بازار باز باشد

بنر