حمایت بانک مهر ایران از کالای ایراني در سال جهش توليد

چهارشنبه ، 3 ارديبهشت 1399 ، 10:30

این چندمین سال است که رهبر انقلاب اسلامی نام سال‌ها را با مضمونی اقتصادي برمي‌گزينند که خود نشاني از اهميت اين حوزه براي توسعه و سربلندي کشور دارد. ايشان سال ۱۳۹۹ را «جهش توليد» نام‌گذاري کردند؛ اين يعني علاوه بر حمايت از كالاي ايراني نيازمند يك جهش محسوس در حوزه توليدات داخلي هستيم. حال در اين ميان نقش بانك‌ها چيست و چگونه مي‌توانند به تحقق اين شعار كمك كنند؟

به گزارش بانکی به نقل از روابط عمومی بانک مهر ایران، حمایت از تولید داخلي مي‌تواند به دو صورت انجام شود. نخست اينکه از توليدکننده کالاي ايراني حمايت شده و مثلاً تخفيفات مالياتي يا تسهيلات با شرايطي آسان‌تر در اختيار وي قرار گيرد و... . منتها معادله استفاده از كالاي ايراني، علاوه بر بخش توليد، سمت ديگري هم دارد و آن مصرف است. اگر كالاي ايراني به‌وفور توليد شود، اما مصرف‌كننده‌ به حد كافي براي آن وجود نداشته باشد، عملاً پروژه حمايت از توليد كالاي ايراني با شكست مواجه مي‌شود. حال پرسش اين است كه براي حمايت از اشخاصي كه تصميم به استفاده از كالاي ايراني مي‌گيرند چه بايد كرد؟

حمایت توأمان از تولیدکننده و مصرف‌کننده کالای ایراني

بانک مهر ایران به‌عنوان نخستین و بزرگترین بانک قرض‌الحسنه کشور، در این حوزه خدمتي را ارائه مي‌کند تا مشتريان بتوانند با استفاده از تسهيلات قرض‌الحسنه كه كارمزد اندكي دارند، نسبت به خريد كالاي ايراني اقدام كنند. بانك مهر ايران با راه‌اندازي طرح «كالا كارت» با تقويت بخش تقاضا به خريدار كالاي ايراني تسهيلات قرض‌الحسنه مي‌دهد و موجب مي‌شود اشخاص تمايل بيشتري به خريد كالاي ايراني داشته باشند. افزون بر اين، نتيجه ثانويه اين اقدام، حمايت از توليدكننده ايراني است، زيرا تقاضا براي خريد محصول وي نسبت به محصول مشابه خارجي افزايش پيدا مي‌كند. در حقيقت بانك مهر ايران در اين طرح، با يك تير دو نشان زده است.

اما سازوکار استفاده از طرح کالا کارت چگونه است؟ در چارچوب این طرح بانک با پذیرندگان متعددی كه كالا یا خدمات ارائه مي‌كنند، قراردادي را منعقد و مشتريان خود را به آن‌ها معرفي مي‌كند. در حقيقت بانك مهر ايران به‌عنوان نهادي قابل اعتماد حلقه واسط فروشنده و مشتري مي‌شود، به‌طوري كه هر چند فروشنده، خريدار را نمي‌شناسد، اما از آنجايي كه خيالش از بانك راحت است، مي‌تواند نسبت به فروش اقساطي كالاي خود اقدام كند. مشتريان بانك مهر ايران مي‌توانند به‌صورت اقساطي و در بازه‌هاي زماني مختلف از پذيرندگاني كه طرف قرارداد بانك هستند، كالا و خدمات دريافت كنند. همچنين سقف اعتبار ۲۰ ميليون توماني كه براي اين طرح در نظر گرفته شده، باعث مي‌شود بسياري از كالاهاي مصرفي بادوام با استفاده از اين طرح قابل خريد باشد.


اعتباری که فقط می‌توان صرف خرید کالای ايراني کرد

به‌طور مشخص سازوکار فعالیت طرح یاد شده به این صورت است که اعتباری در کارت آن دسته از مشتريان بانک مهر ايران كه متقاضي دريافت آن باشند، شارژ شده و آن‌ها مي‌توانند از اين اعتبار براي خريد كالا يا خدماتي كه از سوي پذيرندگان طرف قرار داد بانك ارائه مي‌شود، استفاده كنند. البته بانك مهر ايران براي اينكه از مصرف اعتبار تخصيص يافته صرفاً در محل‌هاي خاص تعريف شده براي اين طرح اطمينان يابد، سازوكاري طراحي كرده كه اعتبار ياد شده تنها در دستگاه كارت‌خوان يا درگاه پرداخت اينترنتي پذيرندگان اين طرح قابل استفاده باشد. به اين صورت تقاضاي واقعي در اقتصاد دقيقاً به سمتي هدايت مي‌شود كه مد نظر سياست‌گذاران كلان كشور قرار دارد؛ يعني حمايت از كالاي ايراني.


فروشندگان دیگر از فروش اقساطی نگران نیستند

برای فروش اقساطی همواره مشکلاتی مطرح بوده از جمله اینکه فروشنده همواره نگران است که چک‌هاي دريافتي از مشتري وصول نشود و وي حتما توان پرداخت قيمت كالاي فروخته شده را داشته باشد. اما بانك مهر ايران با قرار گرفتن بين دو طرف اين معادله اين نگراني را بر طرف كرده است. به اين صورت كه آن دسته از مشتريان بانك مهر ايران كه به پذيرندگان طرف قرارداد بانك معرفي مي‌شوند، اعتباري را در كارت خود دارند كه به آن‌ها قابليت خريد كالاي ياد شده را مي‌دهد و نگراني فروشنده در رابطه با احتمال پرداخت نشدن اقساط از سوي خريدار به صفر مي‌رسد.
اگر مشتری بانک مهر ایران هستید، خوب است که با استفاده از این طرح، کالاي مد نظر خود را با فشار کمتري بر درآمد خود خريداري كرده و در عين حال از كالاي ايراني نيز حمايت كنيد. اگر هم توليدكننده يا ارائه‌دهنده خدمتي هستيد، مي‌توانيد به جمع پذيرندگان طرف قرارداد بانك مهر ايران بپيونديد. بانك مهر ايران دست دوستي خود را به سمت شما دراز مي‌كند تا با ياري يكديگر بتوانيم براي حمايت از كالاي ايراني و تحقق جهش توليد گام برداريم.



► دعوت به همکاری بانک کارآفرین در شهر تهران
توافق بانک‌ها بر رعایت سقف سود سپرده 15 درصد ◄

مطالب مرتبط

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

ایسنا نوشت: بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزار‌های پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپرداز‌ها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

خرج 205 هزار میلیاردتومانی برای فروکش التهاب بازار بین بانکی+ نمودار

نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود....


اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی که مهمترین نرخ بهره برای سیاست‌گذار پولی است در هفته منتهی به 12 اردیبهشت همانند دو هفته گذشته خود در کانال 23.5 درصد باقی مانده و با کاهشی بسیار جزئی مواجه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، این درحالیست که میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز نیز که یکی از ابزار کنترل نرخ بهره است، از مرز 205 همت در هفته گذشته فراتر رفته و اعتبارگیری قاعده مند شبکه بانکی در حدود کمتر از 3 همت رقم خورده است. چکیده این موارد می‌تواند به معنای فروکش کردن التهاب تقاضای بانکی در ازای تزریق 205 همتی به بازار باز باشد.


جزئیات نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته

بر اساس آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 12 اردیبهشت 1403 معادل 23.5 درصد اعلام شده است که در مقایسه با دو هفته گذشته خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است. این درحالیست که در اواخر سال 1402 و ابتدای 1403 نرخ بهره بین بانکی که به نوعی قیمت توافقی استقراض منابع مالی بین بانک‌ها به شمار می‌آید، با التهاب بازارها در نتیجه مسائل مربوط به آخر سال با افزایش مواجه شده بود و در اولین هفته فروردین معادل 23.62 درصد به ثبت رسید.


بر اساس گزارش اکوایران، به‌طور کلی بانک‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی می‌توانند در صورت نیاز به منابع مالی از یکدیگر به مدت 24 تا 48 ساعت استقراض کنند. نرخ بهره این عملیات نیز به صورت شناور در یک کانال مدیریت شده توسط بانک مرکزی شکل می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی مهمترین نرخ بهره در اقتصاد تلقی می‌شود، سیاستگذار پولی عموما با هدف کنترل نرخ بهره با استفاده از ابزاری مانند عملیات بازار باز و اعتبارگیری قاعده‌مند اقدام به دخالت غیرمستقیم در روند تغییرات نرخ بهره می‌کند.


فروکش التهاب در بازار بین بانکی در ازای تغذیه 205 همتی از بازار باز

بر اساس مطالعات، تغییرات نرخ بهره تابع فشار مازاد تقاضا در بازار بین بانکی است که بر اساس آن هرگاه مازاد تقاضا افزایش یابد فشارها در جهت بالاتر رفتن نرخ بهره شکل می‌گیرد. در مقابل هرگاه مازاد عرضه شدت بیشتری داشته باشد، بانک‌ها حاضرند در ازای نرخ بهره پایین‌تری به متقاضیان اعتبار قرض دهند و نرخ بهره کاهش می‌یابد. زمانیکه فشار تقاضا در بازار بین بانکی بالا باشد بانک مرکزی ممکن است تشخیص دهد که با استفاده از عملیات بازار باز بخشی از تقاضا را تامین کند تا فشار زیادی بر نرخ بهره بین بانکی وارد نشود.


مشاهده می‌شود میزان تزریق اعتبار توسط بانک مرکزی در بازار باز از ابتدای 1403 تا تاریخ مورد بررسی، حجم بالایی داشته است و در هفته اخیر به بیش از 205 همت که به نوعی سقف تاریخی محسوب می‌شود رسیده است. در مقابل اعتباردهی قاعده‌مند بانک‌ها از بانک مرکزی کاهش یافته که به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت آرامش به بازار بین بانکی در ازای تزریق اعتبار 205 همتی به بازار باز باشد

بنر