به رغم رعایت موارد امنیتی از قبیل استفاده از نرمافزارهای رمزسازی و نصب کلمات رمز عبور، باز هم مواردی چند از نفوذگران به شبکههای کامپیوتری سازمانهای معروف و حتی کامپیوتر افراد عادی در اخبار منتشر میشود.
کارشناسان به استفادهکنندگان از کامپیوتر همواره هشدار میدهند مراقب نفوذ رخنهگران باشند و در نگهداری اطلاعات خصوصی خود، حداکثر هوشیاری را به خرج دهند. آنان برای کاربران کامپیوتر توصیههای سادهای دارند که پیروی از آنها میتواند تا حد قابل توجهی جلو دستدرازی دیگران را به اطلاعات شخصی بگیرد.
موقعیتهای خطرآفرین
کسانی که از تلفنهای همراه دوربیندار برای فیلمبرداری استفاده میکنند، اغلب فیلمها را در حافظه آن نگهداری میکنند. اکثر قریب به اتفاق گوشیها به جز شماره pin اولیه که برای روشن کردن دستگاه لازم است، هیچگونه قابلیت ایمنی ندارند.
به یاد داشته باشید چنانچه فیلم مورد نظر شما خصوصی است، آن را در حافظه تلفن نگه ندارید. هرچه زودتر آن را به حافظه کامپیوتر منتقل کنید و سپس به روشهایی که در ادامه مطلب توضیح داده شده است، آن را ایمن کنید. فایل فیلم را هم از حافظه گوشی پاک کنید.
اتصال کامپیوتر به شبکه اینترنت از جمله مواردی است که میتواند باعث نفوذ رخنهگران به کامپیوتر شخصی شود. باز کردن پیوستهای ناشناس ایمیلها یکی از تهدیدآمیزترین کارهاست که قویا باید از آن پرهیز کرد.
انواع و اقسام برنامه وجود دارد که میتواند در کار کامپیوتر اخلال کند یا اطلاعات داخل آن را به جاهای دیگر ارسال کند. ویروس فقط یک تهدید است.
چه کار کنیم؟
به طور کلی، برای ایمنسازی فایلها و پوشهها (فولدرها) میتوان یا از ابزار موجود در خود این نرمافزارها استفاده کرد یا نرمافزارهای مختص رمزسازی را به کار گرفت. ابتدا به قابلیتهای خود نرمافزارها میپردازیم.
چنانچه اطلاعات مورد نظر شما به صورت فایل Word است (مثلاً نامه یا سند)، میتوانید به سادگی برای آن رمز بگذارید. برای این منظور ابتدا آن فایل را باز کنید و روی Tools در نوار بالا کلیک کنید. سپس روی Options بیایید.
صفحهای برابر شما پدیدار میشود. روی Security کلیک کنید. در این بخش دو مستطیل خالی دیده میشود که باید کلمه عبور را در آنها وارد کنید. سپس روی OK کلیک کنید. حالا اگر فایل را ببندید، بازکردن و خواندن آن نیازمند کلمه عبوری است که وارد کردهاید. در صورتی که اطلاعات به شکل فایل صوتی و تصویری است، بهتر است ابتدا پوشهای درست کنید و آن را در پوشه قرار دهید.
در اینجا بسته به اینکه دقیقاً از چه نوع سیستم عاملی استفاده میکنید، دو حالت وجود دارد. اگر از ویندوز ایکسپی حرفهای استفاده میکنید، روی پوشه، راست کلیک کنید و روی نوار عمودی که ظاهر میشود، روی Properties بزنید. در صفحهای که میآید، دنبال دکمه Advanced بگردید و روی آن کلیک کنید.
در مربع خالی کنار جملهEncrypt contents to secure data علامت بگذارید. سپس در پایین صفحه OK را بزنید. در این صورت، باز کردن این پوشه مستلزم استفاده از کلمه رمزی است که شما به عنوان کلمه رمز Log خود قبلاً وارد سیستم کردهاید. (کلمه رمز Log عمدتاً زمانی به کار می رود که چند نفر به طور مشترک از یک کامپیوتر استفاده میکنند).
در این حالت هر کس میتواند برای خود یک Account جداگانه تعریف کند وبا واردکردن کلمه رمز Log خود وارد کامپیوتر شود تا اطلاعات ذخیره شده خود قابل دسترسی توسط دیگر کاربران نباشد. اگر میخواهید برای خود Account جداگانه درست کنید، به قسمت Control Panel بروید و روی علامت User Accounts کلیک کنید و دستورالعمل لازم را گام به گام اجرا کنید. از آن پس، میتوانید با کلمه رمز Log خود وارد کامپیوتر شوید.
چنانچه از نسخه خانگی ویندوز ایکسپی استفاده میکنید، همین کار با اندکی تفاوت قابل انجام است. باز روی پوشه راست کلیک کنید و موس را رویProperties ببرید و بزنید. در بالای صفحهای که ظاهر میشود، روی کلمه Sharing کلیک کنید. در مربع خالی که کنار جمله Make this folder private قرار دارد، با موس علامت بگذارید. در پایان در پایین صفحه روی OK بزنید. حالا باز کردن مجدد پوشه مستلزم واردکردن کلمه رمز Log شماست.
نرمافزارهای رمزساز
یک راه کلی دیگر برای حفاظت از اطلاعات، استفاده از نرمافزارهای رمزسازی است. برخی از این نرمافزارها به صورت رایگان در اینترنت قابل دسترسی است و برخی دیگر را باید خرید.
چند نکته ضروری برای مراقبت از اطلاعات شخصی در وسایل جدید ارتباطی
چیزی به اسم حفاظت صددرصد وجود ندارد. به همان تعداد که برنامهها و قابلیتهایی برای ایمنسازی فایلها و پوشهها وجود دارد، به همان تعداد نیز دستورالعمل برای کشف کلمات رمز وجود دارد. اما روشهایی که در اینجا گفته شد، اطلاعات شما را از گزند بیشتر تلاشها برای دستبرد حفظ میکند. اما اگر اطلاعات مورد نظر واقعاً اهمیت حیاتی دارد، استفاده از برنامههای تجاری شناختهشده پیشنهاد میشود.
۱. با وجودی که فایلها و پوشهها به این شکل حفاظت میشوند، این بدان معنا نیست که آنها قابل حذف کردن نباشند، هر چند که برخی برنامههای ایمنسازی جلوی حذف فایل یا پوشه رمزدار را میگیرد.
۲. اگر کلمه رمز را فراموش کنید، تمام اطلاعات از بین میرود، مگر آنکه حاضر باشید پولی را به افراد وارد بدهید تا قفل آن را بشکنند. باید در حفظ کلمه رمز دقت زیادی کنید. در مورد استفاده از کلمات رمز نیز باید چند ملاحظه را درنظر بگیرید.
مراقبت سهلانگارانه یا ناقص از اطلاعات حیاتی میتواند عواقب جبرانناپذیری به همراه داشته باشد. هرگز اهمیت ایمنسازی اطلاعات در کامپیوتر را دستکم نگیرید.
در صورت توجه به تدابیر امنیتی که در اینجا برشمرده شد، میتوانید با اطمینان قابل قبولی، انواع اطلاعات مکتوب و تصویری خود را در کامپیوتر ذخیره کنید، بدون آنکه از امکان دستبرد دیگران به آنها دچار بیم و هراس باشید. اینگونه، لذت استفاده از دستاوردهای فناوری جدید را حس خواهید کرد.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- نامه وارده/درد دل یکی ازآمارگیران سرشماری امسال
- زنگ انشا/رابطه رختخواب های پشت دربانک و قیمت سکه
- ثبت رکوردی جدید,اخراج ۶۰ نفر کمتر ازیک ساعت
- دختری که ازدواج او را به اوج شهرت رساند + عکس
- چگونه سیستمی سریعتر داشته باشیم؟ فانتوم شو
- گزارش تصویری/ سرزمین عجایب متروکه در چین
- صدها جایزه بانک رفاه برای دارندگان POS
- دزدها هم اخبار فناوری را دنبال کنند!
- گزارش/ هدفمندی یارانه ها یک ساله شد
- IBM از این پس ذهن شما را می خواند
- نرخ بهره لایبور چیست ؟
- ردهبندی بانکهای کشور/سودآورترین و بدهکارترین کدامند؟
- گزارش تصویری/ رهبر اعظم به آخر خط رسید
- چرا در روزهای اخیر قیمت ارز افزایش پیدا کرده است و ریشه های آن در چیست؟
- چراباید سرعین را دید؟+عکس
- گزارش تصویری/ وال استریت سه ماهه شد
- تصویری/ خشونت کارکنان شهرداری در ساماندهی کارتن خواب ها
- منفورترین مدیران دنیای تکنولوژی + عکس
- گزارش/ ریشه یابی جنبش وال استریت در دانشگاه علامه
- امن ترین بانک های دنیا در سال ۲۰۱۱ + عکس
- بازار سیاه چیست ومعایب آن کدام است ؟
- فیس بوک و زاکربرگ پول پارو می کنند
- خداکند نفت ایران تحریم شود!!
- گزارش تصویری/ بنرهایی با طعم خلاقیت!
- زنگ انشا/ بین التعطیلین خود را چگونه می گذرانید؟
- گزارش تصویری/ جزیره ای با تاجی از ابر!
- رهبرانی که قاره سبز را از بحران اقتصادی نجات دادند + عکس
- تقدیر مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی از بانک رفاه
- گزارشی تلخ از قصه پر غصه مهریه
- 10 روش سوء استفاده مالی خانم ها از آقایان(۲)
- باوجود ممنوعیت تعطیلی,راه بر احمدی نژاد باز است!
- گوگل چگونه درآمد زایی می کند؟
- آنچه درباره زبان بدن نمی دانید
- گزارش تصویری/فاصله فقر و غنا در قطار های هندی
- 10 روش سوء استفاده مالی آقایان ازخانم ها(۱)
- طرح ریاضت اقتصادی چه تاثیری بر اقتصاد می گذارد؟
- طرح جالب کوکاکولا برای تصاحب هنگ کنگ
- شغل هایی که بانک مرکزی به خاک سیاه نشاند
- عرضه گواهی سپرده مدت دار توسط بانک رفاه
- 6 گام موثر برای داشتن یک فروشگاه آنلاین
- درمیان کلید های کی بورد
- حکایت گربه ای که ۱۰ میلیون پوند از صاحبش به ارث برد! + عکس
- یک روز با آنها که ۶ ماه روی آبند!!
- گزارش تصویری/ گرانترین خیابان دنیا
- پاسخ به چند ابهام در باب ممنوعیت انتقال وجه کارت به کارت
- چرا بافِت پسرش را به جانشینی خود برگزید؟
- اوراق اجاره سامان درصدر معاملات فرابورس قرار گرفت
- شغلی جدید با درآمد شبی ۴۰۰ هزار تومان
- بهای سنگین نفس کشیدن در عصرکوکاکولا
- ابتکار تازه eBay برای استقبال از کریسمس
- از رنجی که می بریم یا کمدی پزشکی در سه پرده
- نرخ بیکاری تک رقمی تا پایان سال؛ آیا ممکن است؟!
- تصویری/چگونه یک سایت فیشینگ را بشناسیم؟
- نت بانک سامان راه اندازی شد
- بانک ملی بالاخره هشدار داد !
- تحریم نفت ایران ؛ ادعایی که در حد حرف باقی ماند
- اینفوگرافی/ ۱۰ استراتژی برای هدایت کار تیمی
- گزارش تصویری/ باز هم قصه پر غصه اهواز!
- داستان ۱۰ مدیر موفق که باعث رستگاری شرکتشان شدند + عکس
- ازدحام مردم بانک ملی قم را تعطیل کرد!